aug 30, 2012

Hier ben ik weer

 

Gewoon als test een willekeurig beeldje:

15aug12 (12).JPG

Het werkt.

Als dat niet vlug wordt opgelost bij Blogger...

Lees meer...

17:25 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jul 16, 2011

Daaaa-aaaag Skynet...

Zo, de kogel is door de kerk, ondergetekende heeft een nieuwe blog aangemaakt. Eéntje die mij meteen wil inloggen én mijn foto's wil posten. Klik op HIER en u bent mee verhuisd... dan nog even rechts op uw muis klikken en 'toevoegen bij mijn favorieten' en klaar is kees.

Pas op die link hierboven blijft maar enkele dagen staan zodat ik er een paar kan afschudden, dus wie niet mee is is gezien...Stoer

22juli2011

Update: link is er af, er kan altijd een link gevraagd worden via mail rechts hieronder of via commentaar. StoerAf en toe gaat de link wel zichtbaar zijn. Mijn welgemeende excuses voor het ongemak maar soms moet je wat kunnen afschudden.

Voila die heeft er een maand opgestaan, info via mail. Bedankt beste lezertjes van mijn skynetblogje.

 

 

22:15 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jul 11, 2011

Slakkeuh

Behalve dat er hier in elk deurgat wel ergens een huisjesslak huist wou ik het eigenlijk meer hebben over de snelheid van ons internet.

Trááág. Dus.

Een kwartier wachten om ingelogd te geraken en alles op zijn plaats te krijgen qua tools etc. vind ik er ver over. Niet echt een aanmoediging om eens een nieuw verhaaltje te gaan posten. Grmpfff.

Bovendien kan ik geen foto's meer posten zonder het tien keer opnieuw te proberen. Alleen denk ik dat hier het probleem bij de Skynetblogs ligt. Grmpfff.

Wat heb ik nu al stiekUm gedaan...

Ik ben opnieuw eens bij Blogger gaan piepen enneh... ik heb zo al eens een nieuwe Blog aangemaakt. Gewoon om eens te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Ze zijn uiteraard ook geëvolueerd maar ik moet het nog allemaal een beetje op punt stellen. Traag internet houdt niet op aan de grenzen van Skynet dus echt gemotiveerd ben ik ook niet om daar alles uit te zoeken op dit moment. Foto's posten ging wel als een fluitje van een cent, dus dat is al een grote plus.

En toch lijkt het zo alsof ik een hond aan een boom ga binden, een poes naar het asiel ga brengen, verhuis naar de achterkant van de maan of alle schepen ach ...

 

 

 

11:06 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: skynetblogs, blogger, internet, portugal, huisjesslak |  Facebook |

jul 03, 2011

Vreemd weer

Ok vorige week kregen we op weg naar huis een vette 40°C op ons hoofd maar sinds een paar dagen is 't wederom aan 't kwakkelen.

Twee dagen na elkaar drie druppeltjes op ons dak van een ver voorbijtrekkend onweer. Af en toe gingen de temperaturen nog wel eens zwaar de lucht in maar dat pas na een lang aandringen om de wolken 's morgens te verdrijven. 's Avonds gegarandeerd een flinke afkoeling. Die afkoelingen 's avonds zijn nu ook weer niet echt abnormaal, Portugese zomeravonden herinner ik mij van oudsher als met een truitje. Maar nu is 't des morgens zowel als des avonds toch wel overdreven fris. Momenteel (bijna middaguur) is 't hier ook zwaar bewolkt.

Pas op, ik vind dat niet erg he, het blijft overdag altijd t-shirt-met-korte-mouwen-weer zoals ik dat graag beschrijf maar dit heb ik toch nog niet vaak meegemaakt in een hoogzomermaand.

Voor fervente zonnekloppers daarentegen vast een tegenvaller als Portugal de bestemming is dit jaar... Nu ja, het zal nog wel bijdraaien en binnen de kortste keren is 't vast opnieuw smeltgevaar.

De monsterlijke steek- of bijtbeesten zijn helaas wel reeds vd partij geweest...  Mijn arm naveltje heeft weer prijs.

 

 

11:28 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: het weer, porugal, alentejo, steekbeesten |  Facebook |

jun 28, 2011

Ze kunnen vliegen

Onze jongste aanwinsten heb ik gisteren voor het eerst het nest zien uitvliegen. Onder of beter ín het laatst bijgebouwde deel was een koppeltje neergestreken om er een nestje te fabriceren. Elke dag zagen we het werk vorderen en toen vertrokken wij noordwaarts. Toen we terugkwamen was het nestje erg opgehoogd en bleef er enkel bovenaan nog een klein gaatje over. Weinig beweging maar af en toe vlogen er nog wel boerenzwaluwtjes in en uit het nestje. En op een schone keer hoorde ik gekwetter vanuit het kraambed en zag ik een mammia en pappie regelmatig in en uit vliegen, de maagjes van de boerenzwaluwenbaby's moesten immers gevuld. Maar zien deed ik de kroost niet, tot gisteren...

Eerst één, dan twee, ik dacht nog moe en va, maar toen vloog er een hele reeks het luchtruim in.

Het zou heel goed kunnen dat het koppel al een nestje had gehad en dit het tweede was, het zou ook kunnen dat mammie van pappie veranderd is etc... want de boerenzwaluw 'HIRUNDO RUSTICA' dat is een speciaal vogeltje: druk hier of lees hieronder de toch wel grote samenvatting.

__________________________________________________________

Eén van de meest voorkomende soorten, ook in Nl en B. Je herkent hem aan zijn lange, diepgevorkte staart. Zijn keel en voorhoofd zijn roodbruin.

Oorspronkelijk broedden de boerenzwaluwen in rotsholen, maar stilaan hebben zij het gezelschap van de mensen opgezocht.
Zij nestelen zich bij voorkeur in gebouwen, en dan nog liefst in gebouwen waar het voedselaanbod gegarandeerd is, zoals schuren en stallen.
Zij leven zowel in kleine kolonies als solitair. En, als het enigszins kan op dezelfde plaats en in hetzelfde nest als het jaar tevoren, of, als het nest verdwenen is, in de onmiddellijke omgeving van de oorspronkelijk plaats.

Beide werken aan het nest: zij vermengen hun speeksel met aarde en de buitenwanden worden versterkt met strohalmen. De inrichting van de woonplaats is voor het wijfje. Zij bekleedt de binnenkant met zachte veertjes opdat haar kroost het aangenaam warm zou hebben.
Het legsel bestaat in het algemeen uit 4 tot 6 eieren.

Heel wat bastaarden worden grootgebracht door een stiefmoeder.
Het wijfje broedt in haar eentje de eitjes uit, maar manlief brengt haar ondertussen wel voedsel aan.

bij de boerenzwaluwen is er meestal een groot mannenoverschot. Dit wil zeggen: veel paarlustige heren. De vrouwtjes zitten er niks mee in om geregeld even vreemd te gaan. Onderzoekingen hebben aangetoond dat ruim een vierde van de telgen een andere vader heeft.
De dames kiezen ook hun heer: de lengte van de staartpennen is grotendeels bepalend voor de keuze. Hoe langer de staartpennen zijn, hoe meer kansen mijnheer heeft om gekozen te worden.
Men heeft ooit de staartpunten van een succesrijke vrouwenversierder afgeknipt en vastgeplakt aan een heertje dat nooit werd gekozen.
Wat gebeurde er? Het wijfje wisselde prompt van partner.

Hoe langer de staartpunten hoe groter de wendbaarheid in de lucht is, hoe beter mijnheer kan jagen, hoe meer insecten hij mee naar huis brengt en hoe groter de overlevingskansen van de jongen zijn.

En er moet voor een talrijke kroost worden gezorgd, want de boerenzwaluwen hebben twee tot drie broedsels per jaar.
Eens de eieren uitgebroed trekt mama mee op jacht, want die kindermondjes moeten voortdurend worden gevoed. Een nest met 5 jongen heeft, per dag, ongeveer 6 000 insecten nodig.
Per week, zijn eigen voedsel inbegrepen, verslindt een boerenzwaluw zowat 50 000 insecten. Er is geen spuitbus die daar tegenop kan!
Bij slecht weer gaan ze zelfs ‘s avonds door met de jacht, want per maaltijd moet een jong minstens een honderdtal insecten hebben om te kunnen overleven. Papa of mama maken geen grote voederballen, maar vangen een portie, maken er eventueel een heel klein balletje van en brengen dit ogenblikkelijk naar de jongen. Zo vliegen ze voortdurend heen en weer.
Ook de wereld van de boerenzwaluwen kan hard zijn. Als papa-zwaluw om het leven komt, dan staat er al vlug een vervanger voor de deur. Deze keurt het nest en als de kroost in het nest reeds tamelijk groot is, dan aanvaardt hij zijn nieuwe familie en zal helpen bij het voederen.
Zijn de jongen nog klein, dan worden ze zonder pardon uit het nest gezwierd of doodgepikt en zorgt hij voor een nieuw nakomelingenschap.

Is het een goed huwelijk, dan wordt het meestal het jaar nadien verder gezet, als tenminste beide de trektocht hebben overleefd, want dit is niet zo evident. Slechts 1 op 5 keert terug.

  Vanaf augustus, maar meestal in de tweede helft van september, vertrekken ze weer naar hun winterkwartieren in Midden-Afrika en Zuid-Afrika. Zij verzamelen zich in grote groepen en vertrekken met luid gekwetter. Voor de terugtocht nemen zij rustig hun tijd, zij vliegen ongeveer 200 km per dag. 
Zij overnachten gezamenlijk in rietvelden en na enkele maanden zijn ze in hun winterkwartieren.
In Transvaal heeft men ooit op een slaapplaats in het riet 1 miljoen zwaluwen geteld.
In Nederland overnachten in het najaar geregeld een half miljoen exemplaren in de Oostvaardersplassen.
Zij leggen geen vetvoorraad aan, want gedurende de trek gaan ze op jacht en eten ze.

Veel vogels overleven de overtocht van de Sahara niet. Zij jagen daar bij de oasen maar het voedselaanbod is meestal niet voldoende en honderdduizenden zwaluwen schieten er het hachje bij in. Slechts 20% slaagt erin om het jaar nadien weer op de broedplaats aan te komen.
Sommige sterke exemplaren lukken er zelfs in om 5 tot 6 jaar na elkaar weer te keren.

Men ziet geregeld grote groepen zwaluwen voorbij trekken tegen de achtergrond van een heldere maan.
Vroeger dacht men dat de zwaluwen in het najaar naar de maan vlogen en daar de winterperiode doorbrachten.

 

Bert Meynen

15:26 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boerenzwaluw, zwaluw, portugal, nest |  Facebook |

jun 27, 2011

Maandag meer ?

Maandag meer. Maandag meer. Mag met verontwaardigde intonatie gelezen worden.

Ondergetekende heeft een uitputtingsslag achter de rug en kan nog nauwelijks op de lettertjes tokkelen. Mag ik éénieder die een tocht naar Sintra, door Sintra, rond Sintra en vooral bovenop Sintra gaat ondernemen, aanraden eerst goed uit te slapen, zich te voorzien van een goed paar goed verluchte schoenen, een grote fles water en een energiereep of iets van die orde. Ah ja, eerst eens langs gaan bij de info voor een degelijk plannetje kan ook zeer van pas komen als ge geen onnodige of zeg maar absurde inspanningen wilt gaan leveren.

Echter, alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen: het is zeer de moeite. Sintra mag er zijn zullen we maar zeggen.

Ik ga hier u niet in detail vertellen wat ge allemaal kunt bezoeken en bekijken, daarvoor bestaan er reisgidsjes en wieweet wat het internet u nog leren zal.

Voor wie Portugal en/of Sintra wel nog heel veel geheimen heeft én toevallig op deze blog belandt zal ik heel kort samenvatten waarom je het stadje op je route moet plaatsen...

Hou je van gezellige, kleine, levendige stadjes voorzien van kastelen en paleizen op een bedje van steile hellingen, weidse uitzichten en parken om u tegen te zeggen, als toemaatje krijg je de fraaie, al dan niet vervallen architectuur van de hele omgeving er gratis en zonder aanschuiven nog eens bovenop. Ik raad wel aan je auto ergens te plaatsen een eindje buiten het centrum en van daaruit goed uit te pluizen hoe en waar er openbaar vervoer of een taxi je naar desgewenste bestemmingen kan brengen. Dat betekent dus eerst richting infokantoor (in het oude centrum). Aan eetgelegenheden, souvenirs en likeurtjes proeven (Ginja) geen gebrek.

 

12:36 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sintra, lissabon, ginja, portugal, kastelen, paleizen, moors |  Facebook |

jun 25, 2011

Sintra

A Rainha zit klaar op dit onmenselijk uur van de dag. O Senhor vindt nog ongestoord de tijd om een maaltijd op te warmen, de kleerkast overhoop te gooien, wat te paraderen voor de spiegel, een kakske te doen en! terwijl een boekske te lezen.... Tssssssssssssss. We moeten vertrekken, anders weer veeel te zenuwachtig gedoe in de stad.

Maandag meer.

06:08 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jun 23, 2011

Wandeling met Vlekje

 

001.JPG

Naar beneden is al niet makkelijk...

Alentejo,vlekje

Hier droge bedding.

KIKKER,ALENTEJO

Ik kan geen kikker vd kant afduwen.

rivierkreeftje,rode rivierkreeft

Rivierkreeftjes trouwens ook ni.

Rode rivierkreeft denk ik, dus een exoot in ons rivierke, tsss.

Alentejo

En terug om het achtergebleven Vlekje weer op te pikken.

Alentejo

Oooooh, hoe schoon.

108.JPG

Idem.

115.JPG

Al een beetje moe.

111.JPG

Oei ne verkeerde. Tja, hij blijft staan.

126.JPG

Effekes drinken ze.

ZANDHOOS

windhoos in het zand of is dat dan een zandhoos.

De berg nog op en toen van schaduw naar schaduw en toen verdween Vlekje in de boskes.

Toen kwam de stoute Bobbi.

En nu (drie uur later) is Vlekje pas terug thuis met de hulp van O Senhor.

 

 

21:29 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandeling, alentejo, vlekje, katten, windhoos |  Facebook |

jun 21, 2011

Zonnewende

Vandaag is de zon op op haar uiterste opgestaan en zal ze straks op haar uiterste weer ondergaan. De langste dag van 't jaar. De zomer is dus officiëel begonnen maar vanaf morgen zullen de dagen weer korten.

Een gegeven dat ge toch maar max 122 keer kunt meemaken, tenzij ge het leeftijdsrecord gaat breken of... elk jaar op 20 december naar de andere kant van de evenaar trekt. Dan kan het dus eventueel 244 keer.

Dat vind ik al weinig maar normaal gezien is het dus nog een pak minder.

Dus geniet ervan.

 

19:28 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zon, zonnewende, oudste mens, portugal, leeftijdsrecord |  Facebook |

jun 20, 2011

Foto's op SKYNETBLOGS ?

ALs ik een foto wil posten krijg ik soms enkel een vergrijsd beeld op deze blog en verder wil er niks gebeuren. Zeer lastig SKYNETBLOGS of zou het aan mijn computer kunnen liggen ???

Ik denk dat de zomer nu echt begonnen is. De deuren en vensters gaan dicht vanaf de middag, de 'koelte' houden we liever binnen.

De snijbonen hebben gesmaakt gisteren. Koken, opbakken met een ajuintje in olijfolie en boter, échte boter !, wat zout en peper en een beetje kokosschilfers toe. De patatjes gewoon gekookt en een veggieburger met wat ketchup. Het leek wel eten van vroeger, toen alles nog simpel was.

Wat eten we vanavond ?

Tja, hoe verser hoe beter en ze zijn nog niet op dus...

jun 19, 2011

't Zijn snijbonen en...

... patatjes dat BuurmanS ons bracht gisteren.

Patatjes eten we regelmatig maar snijbonen komen zelden op tafel. Niet dat ik ze niet lust maar ik ben er nu ook weer niet tuk op. Nochtans in een slaatje vind ik dat best lekker.

Ze staan te koken, nu nog iets verzinnen om er mee aan te vangen.

....

Ze zijn nu aan 't bakken met een genipperd ajuintje in wat olijfolie en wat boter. Er zit wat zout op en een beetje peper.

....

Misschien wat kokossnippers erover ?

....

18:45 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jun 18, 2011

Buurman senior

Knock knock !!

O Senhor opent de voordeur: "Ah buurman Senior." Geen alledaagse passant.

Buurman Senior had twee gevulde plastic zakjes bij zich en alvorens deze de offreren benadrukte Buurman Senior dat hij de zakjes wilde recupereren. Nog een échte Portugees zie, hij hangt zijn zakjes vast nog ergens ter verluchting en/of droging. We kunnen er nog wat van leren. Waarschijnlijk geen pedaalemmertje id keuken bij Buurman, Buurvrouw en Buurzoon Senior. De zakjes zijn ook nog echt van antieke makelij: het rozige, iets of wat stevige type.

BuurmanS had minder goed nieuws over zijn vrouw, zij heeft wat hartproblemen. Hopelijk niet te erg. BuurmanS zelf ziet er, voor een prille tachtiger die elke dag dag nog zwaar boert en zelf al wat gezondheidsprobleempjes heeft (gehad), nog erg monter en kwiek uit.

BuurmanS is ook altijd heel erg nieuwsgierig naar al wat rond ons of onze Monte draait, we worden dan ook gretig uitgehoord, maar dat vinden we niet erg.

Net gepoetst en daarom een vodje (dweil) om de voeten te vegen maar daarom niet minder gastvrij en daarom vragen we BuurmanS binnen. Alcohol mag de arme Portugees niet meer drinken, mijn soep lachte hij weg en iets anders wou hij ook al niet. Niet dan. O Senhor had hem een plaatsje gemaakt id zetel maar daar ging hij ook al niet op in, rare mensen toch. Maar het geestigste vond ik toch zijn sprongetje óver onze vod ! Maak dat nu mee. Zowel naar binnen als naar buiten.Lachen

 

 

 

14:17 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jun 17, 2011

Gesmoltenpralinesfoto

002.JPG

 

006.JPG

Leonidas op haar best. Njam.

13:50 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leonidas, pralines, chocolade, gesmolten pralines, foto |  Facebook |

jun 12, 2011

Chocolade

Het schijnt de Grote Prijs van Portugal Motocross te zijn. Interessant, zelfs op de vrt (radio 1) weet men er weg mee, mij kan het maar matig boeien. O Senhor en de prinsessen op siësta, de zon weet er ook weg mee vandaag en dus gaat A Rainha het, zoals beloofd, eens over chocolade hebben.

Eerlijk gezegd, ik lust ook wel eens zoetjes als daar zijn rijstvlaaikens, eclairkens, bavarwa, riz condé, het vergeten stolleke, een half frangipanneke want halverwege kan dat toch wel eens tegen gaan steken, pudding, rijstpap met bruine suiker, pannekoeken met canadese stroop of met bruine suiker en citroen, koekjes van Lu of nepLu als 't niet anders kan maar wél met chocolade bvb. Biaritzkes njam njam, op ijsjes ben ik dan weer erg kritisch. Vroeger ging er niets boven die van 'de Metro' in Borgerhout of is dat Deurne ? Of Berchem ? Enfin, 'de Metro' is al lang niet meer en behalve zo 'n voorverpakte Cornetto of Magnum is er ook nog het veel te dure Haägen-Dazs maar de laatste jaren gaat ondergetekende nog enkel en alleen voor Australian Homemade ! The best there is ! Da's nog een ander verhaal maar zoveel lijnen verder wou ik eigenlijk besluiten dat ik meer voor zoutjes ben.

Maar ik wijk af. Chocolade dus. Of nee want anders ga ik lyrisch worden en ik wil mijn punt maken.

Het verhaal over de chocolade dan die we wel eens rijkelijk inslaan in het noordelijke thuisland. Omdat er behalve een beetje in Duitsland en Zwitserland nu niet veel te halen valt in de rest van de wereld en dus ook niet in het zuidelijke thuisland. Gaat mee: Blokken noir de noir van côte d'or, een ander pakje dat je doet rillen van plezier, etc... Ook twee pakjes Leonidas (pralines ofte bonbons voor onze Nl'se vrienden)om af te geven want geef toe Leonidinges is, behalve voor zijn witte met noot, aigenlakfaitenlak ook niks bijzonders voor ons verwende Belgen.

...alleen, was het toch een beetje buiten de toentertijd (april) heersende noordelijke hitte gerekend. Mijn reepjes en pakjes waren verworden tot één dikke bruine massa. Dat kan je natuurlijk niet meer geven aan de mensen en dus 'moesten' we die knoeften zelf verorberen, ik toch, want inmiddels waren we tot het besluit gekomen dat chocolade en O Senhor niet matchte. Geen migrainebommen als chocolade en koffie meer voor hem, of toch heel weinig want hij kan zich daar toch zo slecht aan houden. En dus heb ik die versmolten brokken helemaal zelf opgegeten. En echt waar, lang geleden dat Leonidaspralines nog zo gesmaakt hebben. En dan heb ik het nog niet over de Zero-je-gaat-rillen-van-plezier-repen gehad; in de zomer niet verkrijgbaar maar oh zo overheerlijk eens een keer gesmolten en weer gehard in de koelkast. Echt een aanrader, koop uw voorraad in in de winter, laat ze op een warme dag smelten en stop ze weer id koeling, ge weet niet wat u overkomt, écht écht écht.

Nee Senhor, niet doen, blijf zitten aan die laptop en zoek iets op over migraine ofzo... Wacht ik help, druk hier: MIGRAINE of migraine.

 

 

 

 

jun 11, 2011

Plastic is niet plezant

Bertrand wel, maar dit geheel terzijde.

Plastic of plastiek is milieuverontreinigend. De plasticsoep in de Grote Oceaan wordt stilaan berucht. Recycling blijkt niet vanzelfsprekend en dus moeten we zuinig zijn met dit materiaal. Hoewel er reeds interessante toepassingen of zelfs knappe ontwerpen in aanbod zijn blijft het materiaal een denigrerend bijtoontje uitlokken: 'Hmm, van plastik'. Toch liever hout of één of ander (edel)metaal. Tja, hout. Waar en welke bomen moesten daarvoor sneuvelen ? Ook nooit echt duidelijk. Als 't goedkoop is mag je er donder op zeggen dat het geen ecovriendelijke soort is. Maar metaal heeft dan soms, behalve de edelmetalen, weer zo iets koel en onnatuurlijk en ijzer gaat dan nog roesten na een tijdje.

'"Moelijk." zou een niet nader genoemde radio 1 sportverslaggever zeggen.

Maar waar ik eigenlijk wou toe komen is het feit dat 20 jaar na dat het plastikke zakske hier nog menig tuin en terras sierde om jawel! na verluchting hergebruikt te kunnen worden, het eindelijk is doorgedrongen in de meeste grote warenhuizen dat we zuinig moeten zijn met het plastikke zakske. Behalve één, de Continent, niks dan goeds over de Continent maar hoe die met hun zakjes gooien dat spant de kroon. Soms gaat er slechts één produkt in het zakje (sommige waren pakken de kassiersters zelf in) en begint zij reeds aan het volgende zakje. Je staat daar dan zo wat onnozel bij en denkt hoe het toch mogelijk is. Anderzijds, en dat geef ik grif toe heb ik behoefte aan het plastic zakje, om het te hergebruiken in mijn klein afvalemmertje. Ge kunt dan zeggen, gebruik dat dan zonder,  dat is milieuvriendelijker. Maar dan moet ik dat emmertje toch weer uitkuisen en desinfecteren en dan moet ik toch water verbruiken en dettol morsen. Goed, meestal doe ik de kattenbakken ook met het afvalwater van de wasmachine maar dat is niet altijd in voorraad dus...

...ik opteer nog steeds voor het zakje in het bakje.

Maar omdat ik nu schrik heb dat het op een schone keer wel eens gedaan zal zijn met de zakjes vind ik dat helemaal niet erg om er veel mee te krijgen in de Continent en bewaar ik ze in het hoge kastje. 

Ge weet wel het bovenste kastje in de keuken. Het bovenste kastje ofte het hatelijk kastje. Een waterval van en naar beneden stromende, vallende, zwevende plastic zakjes, awel ik vind dat niet leu.... hola.... plezant zeggen wij, leuk zeggen ze in 't noorden, en da'k 't nimmer hoor. Leuk, leuk... weg met leuk.

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende