mei 17, 2008

Açorda

Portugese broodsoep (Açorda a Alentejana)

Een eenvoudig en goedkoop boerengerecht, typerend voor de Alentejaanse keuken.

Açorda a Alentejana
Ingrediënten:
4 tenen knoflook
½ bos koriander, grof gehakt
sap van ½ citroen
1 theelepel grof zeezout
75 à 100 cl (Portugese) olijfolie
4 à 6 dikke sneden boerenbrood
4 eieren

Bereiden:
Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water aan de kook. Pel de knoflooktenen, plet ze met het lemmet van een  mes. Ze moeten een beetje uit elkaar vallen, maar hoeven niet echt in stukjes. Doe de knoflook, samen met koriander, citroensap en zout in een aardewerken schaal. Stamp en kneus de ingrediënten met een houten lepel. Schenk er de olijfolie bij en stamp nog een beetje. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in grove stukken. Draai het vuur onder de pan met kokend water laag en breek er één voor één de eieren boven. Pocheer de eieren 3 à 4 minuten en schep ze dan met een schuimspaan uit het water. Schenk ongeveer 7,5 dl van het pocheerwater in de aardewerken schaal en roer even met de houten lepel. Prop de schaal nu vol met brood; het moet echt een dikke broodsoep worden. Leg de gepocheerde eieren er bovenop en laat de soep voor het serveren nog 5 minuten staan.

23:37 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.