mei 23, 2008

Pasteis de nata

Ingrediënten van Pasteis de nata

  • 3 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 vanillestokje
  • 125 mililiter slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bloem
  • vormpjes van 4 à 5 cm doorsnede

Bereidingswijze van Pasteis de nata

Verwarm de oven voor op 250 graden C. of op gasovenstand 6f.
Ontdooi het bladerdeeg.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en breng het in een pannetje met de slagroom aan de kook.
Schraap met een scherp mesje het vanillemerg van het stokje en roer dit door de slagroom.
Eierdooiers losroeren met suiker en bloem.
Roer ongeveer 3 eetlepels hete room erdoor.
Eimengsel al roerend bij de room in de pan schenken en verwarmen tot mengsel iets gebonden is (niet laten koken).
Pan van vuur nemen.
Vormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg, goed aandrukken. Roommengsel over vormpjes verdelen.
Pasteitjes in midden van de oven in ca. 10 minuten bruin bakken.
Pasteitjes uit oven in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen.
Uit vorm nemen en op rooster verder laten afkoelen.
Voor het serveren de pasteitjes dik bestrooien met poedersuiker en bestuiven met kaneelpoeder.

Delen van dit recept 'Pasteis de nata' zijn afkomstig van/geinspireerd door : Marlies Weghe

20:03 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zalige gebakjes! Dat vind ik echt geweldig in Portugal, pasteis de nata, caloriebom of niet, ik heb ze in dagelijkse porties verslonden, op alle mogelijke plaatsen want ze zijn er overal te vinden en ze smaken bijna altijd even romig en voldoeninggevend, behalve de drie keer dat ik een oudbakken exemplaar uit de koeltoog van een dorpscafeetje toegeschoven kreeg. Het bleef toch mijn favoriete gebakje.Gewoon superlekker!

Gepost door: Anne Devroe | sep 23, 2009

Reageren op dit commentaar

Yep, dát is nu eens echt lekker van het overige gebak ben ik niet echt een fan. Smaakt allemaal een beetje hetzelfde en van gebak met chocolade hebben ze hier ook geen kaas gegeten.

Gepost door: a rainha | sep 23, 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.