mei 27, 2008

Den draad

002 kopieBBB

Ik moet ze niet.  Ik weet het, de meeste zijn ongevaarlijk, maar ik ben zó bang voor ze. Zwart of bruin of groen, klein of groot of tussenin, harig of niet, zonder of met web, ...  ik moet ze niet ! Ik verafschuw ze. Mijn leven zou een pak makkelijker zijn mochten ze niet bestaan. Ja, ja nuttige beestjes, dat weet ik allemaal wel, maar dan schakelen we toch gewoon meer zwaluwen in of zo.

Enfin, onze nachtelijke tochten zijn altijd erg spannend, er ruist vanalles door het struikgewas, onverlaten steken het pad over, uiltjes maken akelige geluiden en dies meer, maar schrik heb ik niet, integendeel ik geniet. Bij volle maan is een pillamp vaak overbodig maar als pillampenfetisjist sleur ik dat met plezier mee. Ook die keer, ik scheen gezwind rakelings over het struikgewas, de lichtstraal daalde neder op het effen pad en de meest griezelige blik ooit, keek me recht in de ogen. Nee, geen 2 ogen, het waren er maar liefst 6 !! en alle 6 weerkaatsten ze in mijn 2 angstige mensenoogjes. O jee !! Ik dierf niet passeren. De rationele ik probeert het dan even over te nemen: "ongevaarlijk, heeft meer schrik van jou dan jij van haar" Mijn irrationele ik: "Dakanni, of ok dakanwel maar desondanks kan ik die koude rillingen niet van me afschudden". O senhor wil haar uit de weg ruimen maar ik protesteer. Ha, nee hé, stel dat die op hem springt en zich verstopt of hem opeet of.. meer van die onzin. Het akelige beest werd ons uiteindelijk zelf beu en kroop doodgemoedereerd het struikgewas in, eindelijk op jacht naar een haalbare prooi. Ik gruwel nog als ik daar passeer, ze zit me vast aan te kijken met die 6 grellige ogen, of met één, zo van opzij, brrr. Nee, ik moet ze niet.

11:17 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zwaluw, spin, o senhor |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier verder in Portugal, mijn vaderland. Het doet me veel plezier dat u zoveel van het land houdt tot het punt om daar naartoe te verhuizen.Uw woorden en de beelden hebben mijn hart verwarmd want ze maken deel uit van mijn verleden...ooit 'oxalá!' zal ik terug naar 'este pedaço de terra debruado de mar" (Miguel Torga) gaan.Veel plezier verder en hartelijk dank voor zo'n mooie blog!

Gepost door: Dilia marques | mei 28, 2008

Reageren op dit commentaar

Wat fijn om een Portugese lezeres te hebben. Ik hoop ook dat je ooit terug mag gaan, misschien kom ik je nog wel 's tegen op Zaventem (in één van de restaurants meen ik begrepen te hebben na een vluchtige blik op jouw blog). Cumprimentos

Gepost door: ik | mei 28, 2008

Reageren op dit commentaar

Onze hond en kat hebben altijd last van teken, hier, e, één keer had zelfs mijn man er één!! Vreselijk!

Gepost door: Leen | mei 28, 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.