jun 02, 2008

Beja

Toen ik 'o senhor' in september 1994 voor het eerst Portugal introduceerde was hij meteen verkocht. We bezochten toen vooral het noorden en reisden zo rustig naar het zuiden toe. De terugreis geschiedde langs Beja (Alentejo).

Een jaar en enkele maanden later reden we via Badajos (Spanje) het land in. De volgende dag planden we een kort verblijf en boodschappen in de grote supermercado van Beja. Onze auto's zijn meestal omgebouwde mini-mobilehomes maar af en toe vinden we het leuk om op hotel te gaan. Ook die keer. Behalve de pousada hadden we slechts keuze uit één 3 sterren hotel met ondergrondse parking.

Uitzicht op een zigeunerkamp en het weidse landschap, maar vooral een privé-douche en een ontbijt. Na de maaltijd stappen we in ons voertuig richting 'Modelo' (vergelijkbaar met maxi GB). Het is fris en er vallen wat druppels. 'O Senhor' blijft op de parking en kijkt eens onder de motorkap, ik ga inkopen doen.

'O Senhor' staat nog steeds de auto te inspecteren als ik weerkeer, er is vast iets aan de hand...

"Er zit een poezeke in onze motor en ik kan het niet pakken."                                                                                                        We proberen haar te lokken met geluidjes maar ze loopt van voor naar achter en laat zich niet verschalken. Een blikje sardientjespaté dan ? Een neusje verraadt haar en we scharrelen haar bij haar nekvel...Hebbes !      Inmiddels staan de hemelsluizen wijd open en ik doe wat ik vooral niet moet doen: ik pak haar op m'n schoot in de auto en laat haar wat aan de paté likken. Ik zet haar buiten maar als de bliksem zoekt ze weer de behaaglijkheid op...  op mijn schoot. Ik waag een tweede poging maar mijn hart breekt al. 'O Senhor' en ik kijken elkaar in de ogen en de beslissing valt...

       

 

20:02 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zigeuners, het noorden, mobilehome, beja, senauke |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.