jun 03, 2008

Vervolg Beja

Dit is een vervolg van de vorige post .

We kijken elkaar in de ogen en de beslissing valt...

We kunnen er niet nog een derde bij dus we zullen haar ('t is een kattinnetje) laten steriliseren, de nodige spuitjes en ontwormmiddeltjes geven en proberen te plaatsen in Portugal.

So far so good.

Via via verkrijgen we het adres van ene 'Bridget Hicks'. Op zoek dus in de heuvels achter Lagos. Een verre buur maakt ons wegwijs: "volg het geblaf" . Een aantal viervoeters heet ons welkom, samen met hen wachten we op de eigenares. In de late namiddag arriveert de 'weldoenster'  met een nichtje aan haar zij. Ze is zo goed als blind maar nog niet voor dierenleed zo blijkt. Ze vertelt ons haar verhaal en we begrijpen dat er niet nog ééntje bij kan, enfin het kan natuurlijk wel maar dat gaan we haar niet aandoen. Ze stuurt ons met haar complimenten naar een bevriende Engelse dierenarts in Lagos. 

De dokter heeft een erg lieve Nederlandse assistente. Het beestje mag rustig recupereren na de operatie en ze krijgt nog een week extra verblijf. Ze vertelt ons dat het niet makkelijk zal zijn haar te plaatsen maar ze zullen hun best doen. We moeten wel beloven dat wij haar weer meenemen als er niemand geïnteresseerd blijkt.   

Wij zetten ondertussen onze vakantie voort en bellen af en toe. We hebben het aan ons been, niemand moet haar. We pikken haar weer op en zoeken ook zelf nog een gegadigde maar de band groeit natuurlijk. Ze geniet nog van wat wandelingen op het strand in Lagos maar we moeten nu zo vlug mogelijk terug naar huis tenzij... Tenzij we een Portugese kennis vragen om enkele dagen te catsitten. Fausta aanvaardt de taak met plezier. De poes heeft inmiddels een naam: Senauke en Senauke gaat op reis naar België...

12:56 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: senauke, lagos, bridget hicks, fausta |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.