jun 05, 2008

Waarom Portugal ?

025 kopie
Tja, geen makkelijke. De zigeuner in mij zou elke dag wel ergens anders kunnen wonen maar een, al dan niet, vaste stek heeft vanzelfsprekend ook zo zijn voordelen. Ik moet, hoewel zij meer hebben tegengehouden dan wel vooruit hebben geholpen, natuurlijk ook mijn katten kunnen herbergen. Een katloos leven zou ik me trouwens niet kunnen voorstellen. Maar waarom Portugal ?

Dat ik ooit zou verhuizen naar een warm land stond zo goed als vast. Wie blijft er nu wonen in een land waar het 10 maanden koud of kil of nat is ? Pas op, ik vind sneeuw en ijs ook wel 's leuk hoor maar niet voor te lang.       Maar waarom nu Port... ?

Er bestaan wel rationele antwoorden op die vraag zoals: 't Is niet écht ver en als 't moet ben ik zó weer terug of 't was er nog goedkoop. De klassiekers zijn ook: de mensen zijn er zo vriendelijk of authenticiteit is er nog geen loos begrip. Allemaal héél erg waar maar er moet meer zijn want deze argumenten gelden voor vele streken en landen, dus waarom dan P...?

Ach, noem het 'saudade'. Een quasi onvertaalbaar Portugees/Galicisch begrip. Heimwee of weemoed komt het best in de buurt. Een drang naar wat geweest is, gelukzalige momenten, herinneringen, kleine verdrietjes, een droom over het verleden.

Bij o Senhor was het meer liefde op het eerste gezicht.

15:48 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fausta, saudade, fado |  Facebook |

Commentaren

Cascais Hoe is het mogelijk dat ik ps vandaag op Uw blog ben terecht gekomen. Ik heb dus nog veel in te halen met fantastische verhalen over het land waar ik ook heb voor gekozen , definitief te blijven wonen vanaf Juli 2005. Groetjes Willy.

Gepost door: Willy Verhoeven | sep 16, 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.