jun 27, 2008

Duitsers

028 kopieZZZZZZZ

 

Echt waar, ik heb niets tegen Duitsers. Ik heb af en toe zelfs al vriendelijke duitsers ontmoet, eergisteren nog.  Het meisje vroeg me waarom wij voor de Turken supporterden. Daar sta je dan hé, leg het maar 's uit. Omdat ze hier de underdog zijn of omdat ze de Portugezen er hebben uitgekieperd. Goeie redenen toch ? Maar dat zei ik niet aan het Duitse meisje, we keuvelden wat verder over reizen, Brazilië en de Portugese taal.

't Is meer hé, ik  heb nochtans de oorlog niet meegemaakt. Bovendien zou dat zelfs een slechte reden zijn.                                                                                                                      Ze zijn zo alom aanwezig,. Waar je je ook bevindt op deze aardkloot, je loopt gegarandeerd een Oosterbuur tegen het lijf.  Zelfs 'in the middle of nowhere' vind je hun nederzettingen en hun bratwurstcultuur. Ze spreken de primitiefste in- en uitboorlingen aan in het Duits en staan verstomd als die hen niet begrijpen. Ingliesj ? Ook al niet.                                                                                                                     Ach, voor die 5% verknoeiers moeten we geen héél volk op de brandstapel gooien. Dat gebeurt al te vaak en zo ben ik niet.

Voor alle duidelijkheid: Ik heb dus niets tegen Duitsers, maar ik kan er niet tegen dat ze iets winnen. Knipoog

11:00 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: duitsers |  Facebook |

Commentaren

Dag ik heb niets tegen duitsers alleen zijn wat nerveus met zo een evenement en denken dat ze de besten zijn dat ze niet te verslagen zijn ma het is maar sport en er kan maar 1 winnen he

Gepost door: cailloux | jun 30, 2008

Reageren op dit commentaar

Natuurlijk jean louis.

Gepost door: ik | jun 30, 2008

Reageren op dit commentaar

Ik ben pro Duitsland,
Het is een van de mooiste landen in Europa,de grootste geldschieter van de EU,zeer vriendelijke mensen tot spijt van wie het benijd.
Duits is de meest gesproken taal in europa,logisch toch dat men zijn taal als eerst spreekt.
De haat tegen Duitsland meer dan 60 jaar na een oorlog die voor ons geschiedenis is wordt alleen kunstmatig in leven gehouden door mensen die noch de taal noch de cultuur noch de werklust van duitsland kennen of willen kennen.
En dat Duitsland veel wint komt door hun tomeloze inzet.
Dus voor mij mag Duitsland gerust winnen,maar met spanje hebben we ook een zeer terechte kampioen

Gepost door: Louis Roux | jun 30, 2008

Reageren op dit commentaar

denken ze dat ze de beste zijn??. Ik denk dat je het over de nederlanders hebt. Duitsers zijn zeer gezellig, gemoedelijk in het algemeen, maar dat wil niet zeggen dat ze zo naïf zijn zoals de Vlamingen. Ze laten zich minder doen, staan meer op hun strepen. En dat de reden de 2de wo is dat de meeste iets tegen de Duitser hebben is gezever, gistere hoorde ik het in de bar: Ik stem voor spanje want de Duitsers hebben hier gezeten.ik zei ja dat is waar maar de spanjaarden en de Fransen hebben hier ook gezeten. Ik heb het wel voor die Duitsers: aan hun taal te horen weet ik dat het werkpaarden zijn geen luxepaarden. Maar dit zijn clichés allemaal, dat weet ik maar ik vind dat het wel eens mag ophouden dat het "not done" is om voor de Duitsers te stemmen. En dat ze geen andere taal spreken? Reis eens naar Spanje, ik denk dat je dan beter weet wie de beste talenkennis heeft.

Gepost door: dora | jun 30, 2008

Reageren op dit commentaar

Dat Duitsland een mooi land is kan ik enkel beamen, dat het vriendelijke mensen zijn ga ik niet ontkennen.
Dat sommigen het vanzelfsprekend vinden om bvb een Mexicaan(ongevraagd of die het Duits machtig is) toch aanspreken in die taal vind ik er wel over.
Om het een beetje 'vooralportugal te houden geef ik graag het vb van de wrevel die ontstaat bij Portugezen als sommige Spanjaarden hen, met een zekere arrogantie, ín Portugal aanspreken in het Spaans.
Just not done !

Gepost door: ik | jun 30, 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.