jun 27, 2008

(h)eerlijk Portugees

023 kopiedyyd

O Senhor had vorige keer in Faro zo lekker gegeten, zo vertelde hij me. Eenvoudig (hoe kon het ook anders) maar goed. Bovendien was hij vol lof over de kok/ober. Het restaurantje zat vol en de ober van dienst was niet komen opdagen, dus nam de kok die taak ook maar op zich.

Benieuwd naar het fenomeen stelde ik voor om mijn laatste avondmaal (nee, niet zo één) ook daar te nuttigen. Over O Senhor en zijn richtingsgevoel had ik het al 's gehad zeker, enfin gelukkig is Faro niet zo groot en geraakten we nog ruim voor sluitingstijd op onze bestemming.

Het begon allemaal nogal gemoedelijk. Mijn hoedje werd zijn stokpaardje, hij bood zelfs een zelfgemaakt schilderij aan maar ik was niet te vermurwen...ge moet mijn haar 's zien als 'k dat afzet. Ik vertelde hem dan maar dat het een presentje van minha mãe was. De arme man begreep het en werd zelfs geëmotioneerd bij die gedachte. Tja, cadeautjes van je moeder die geef je niet zo maar weg.

Hij vertelde ons ook dat hij 8 talen sprak !! Zelfs Russisch. "rabotta' stoefte ik met mijn vrijwel enige kennis van het Russisch. Oei, die kan Russisch vreesde hij vast, hij zou nu wel 's door de mand kunnen vallen. Nederlands sprak hij ook: "lekker".  Ja, ja 8 talen met een dikke korrel Portugees zout dus.

Ondertussen, werd er natuurlijk ook eten klaargemaakt en  moesten we  maar even mee naar zijn keuken komen. Hij ging nog even verder over zijn avonturen in de USSR ergens eind de jaren 70. Op de foto ziet u, waardige lezer en kijker, dat de man zich behoorlijk begon op te winden. De alcohol deed natuurlijk ook zijn werk.

Ik heb rondom mij zo een imaginaire grens van zo'n halve meter en ik beslis graag zelf wie een visum krijgt en wie niet. Tijd om te vertrekken dus. 't eten was lekker en ik vond de avond ondanks alles voorlopig erg geslaagd. Wat volgde was Duitsland-Turkije en een veel te warm autobed.

12:04 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eten, ussr |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.