jun 30, 2008

ZIN

003

 

Zinneke was niet meer komen opdagen voor O Senhor vertrok. Ze is nogal apart, en een beetje onzeker. Probleem is ook haar grootmoe, dat is namelijk onze Plop. Plop haalt vaak gemeen uit naar haar en dat wil ze vast uit de weg gaan. Ze blijft vaak een hele week weg, maar soms staat ze daar elke morgen en avond voor een hapje, een aaitje en een spelletje met Pipi.

Zinneke is één van de achtergelaten poesjes van het Brits ex-burenkoppel. We stelden voor om haar en haar zusje en mama te laten steriliseren. "That would be a great idea" zei hij maar hij moest er met z'n wife over discussen.

We wachtten niet en hebben ook geen  rekening meer gestuurd. Toen was wife boos op ons. Husband is de slechtste niet maar staat onder druk van wife. Ach wat, de natuur weer wat beter in evenwicht.                                     Ik hou van poezen maar ook van vogels en kleine zoogdiertjes rondom ons, dus een ingreep was onontbeerlijk.

Eigenlijk wel straf dat zij -de-milieu-activisten-met-op-iedereen-commentaar- dat niet wilden inzien. Hij was bovendien de woordvoerder van een milieu-organisatie. Er ligt daar ook een plastic zeil van enkele vierkante meters te verduren, en twee oude auto's staan er te verroesten. Van hun 16 katten schieten er, voor zo ver wij weten nog twee over: Plop en Zinneke. 

19:18 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buren, pipi, plop, zinneke |  Facebook |

wat gebeurt er ?

026 kopie

Waar staat mijn blogje vermeld vandaag ? Ik ben gewoon een beetje nieuwsgierig want van +-30/dag naar vandaag al 100 in de voormiddag, dat is veel.

Alvast bedankt.

 

Inmiddels al 335 lezers/kijkers ongeveer.  Echt niet normaal. Niemand ?

11:31 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jun 28, 2008

Z.T.

OOOOOOOOOO

12:10 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jun 27, 2008

(h)eerlijk Portugees

023 kopiedyyd

O Senhor had vorige keer in Faro zo lekker gegeten, zo vertelde hij me. Eenvoudig (hoe kon het ook anders) maar goed. Bovendien was hij vol lof over de kok/ober. Het restaurantje zat vol en de ober van dienst was niet komen opdagen, dus nam de kok die taak ook maar op zich.

Benieuwd naar het fenomeen stelde ik voor om mijn laatste avondmaal (nee, niet zo één) ook daar te nuttigen. Over O Senhor en zijn richtingsgevoel had ik het al 's gehad zeker, enfin gelukkig is Faro niet zo groot en geraakten we nog ruim voor sluitingstijd op onze bestemming.

Het begon allemaal nogal gemoedelijk. Mijn hoedje werd zijn stokpaardje, hij bood zelfs een zelfgemaakt schilderij aan maar ik was niet te vermurwen...ge moet mijn haar 's zien als 'k dat afzet. Ik vertelde hem dan maar dat het een presentje van minha mãe was. De arme man begreep het en werd zelfs geëmotioneerd bij die gedachte. Tja, cadeautjes van je moeder die geef je niet zo maar weg.

Hij vertelde ons ook dat hij 8 talen sprak !! Zelfs Russisch. "rabotta' stoefte ik met mijn vrijwel enige kennis van het Russisch. Oei, die kan Russisch vreesde hij vast, hij zou nu wel 's door de mand kunnen vallen. Nederlands sprak hij ook: "lekker".  Ja, ja 8 talen met een dikke korrel Portugees zout dus.

Ondertussen, werd er natuurlijk ook eten klaargemaakt en  moesten we  maar even mee naar zijn keuken komen. Hij ging nog even verder over zijn avonturen in de USSR ergens eind de jaren 70. Op de foto ziet u, waardige lezer en kijker, dat de man zich behoorlijk begon op te winden. De alcohol deed natuurlijk ook zijn werk.

Ik heb rondom mij zo een imaginaire grens van zo'n halve meter en ik beslis graag zelf wie een visum krijgt en wie niet. Tijd om te vertrekken dus. 't eten was lekker en ik vond de avond ondanks alles voorlopig erg geslaagd. Wat volgde was Duitsland-Turkije en een veel te warm autobed.

12:04 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eten, ussr |  Facebook |

Duitsers

028 kopieZZZZZZZ

 

Echt waar, ik heb niets tegen Duitsers. Ik heb af en toe zelfs al vriendelijke duitsers ontmoet, eergisteren nog.  Het meisje vroeg me waarom wij voor de Turken supporterden. Daar sta je dan hé, leg het maar 's uit. Omdat ze hier de underdog zijn of omdat ze de Portugezen er hebben uitgekieperd. Goeie redenen toch ? Maar dat zei ik niet aan het Duitse meisje, we keuvelden wat verder over reizen, Brazilië en de Portugese taal.

't Is meer hé, ik  heb nochtans de oorlog niet meegemaakt. Bovendien zou dat zelfs een slechte reden zijn.                                                                                                                      Ze zijn zo alom aanwezig,. Waar je je ook bevindt op deze aardkloot, je loopt gegarandeerd een Oosterbuur tegen het lijf.  Zelfs 'in the middle of nowhere' vind je hun nederzettingen en hun bratwurstcultuur. Ze spreken de primitiefste in- en uitboorlingen aan in het Duits en staan verstomd als die hen niet begrijpen. Ingliesj ? Ook al niet.                                                                                                                     Ach, voor die 5% verknoeiers moeten we geen héél volk op de brandstapel gooien. Dat gebeurt al te vaak en zo ben ik niet.

Voor alle duidelijkheid: Ik heb dus niets tegen Duitsers, maar ik kan er niet tegen dat ze iets winnen. Knipoog

11:00 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: duitsers |  Facebook |

hittegolf

Ik zit inmiddels in het koele noorden. Toen ik O Senhor gisteren  aan de telefoon vertelde dat het maar 20° was , vroeg hij me of ik wel een jasje bij me had. "Euh...? Ja, toch wel maar 20° is wel ok in een t-shirt hoor." Hij was nog een beetje aan 't ijlen denk ik.

We brachten de nacht van woensdag op donderdag door in Faro, ín onze auto. Tjong jonge ! Portugal kent vaak koele avonden en nachten maar het blééf erg zacht buiten en in de kleine ruimte waar de warmte nauwelijks boven onze kop kon stijgen werd het misselijkmakend. Met het gevaar te worden opgepeuzeld door de muggen en ander ongedierte besloten we toch maar het dakvenster wagewijd te openen. Een beetje lucht en gespaard van de steken en/of beten hebben we dan toch een uurtje gedoezeld.

Ik heb vaak het geluk en een trucje om minstens twee en vaak drie stoelen voor mij alleen te hebben op mijn vliegreizen met RA. Nee, dat doe ik niet uit de doeken, 't Is zalig om bijna languit te kunnen pitten en wakker te worden door de mededeling dat we net Parijs passeerden. Zo, echter niet gisteren. Gazetteke lezen en wat suffen boven een sudoku en natuurlijk de 'baan' volgen. Ik ken die natuurfilm, die zich onder mij afspeelt, zo mooi ondertussen.

...Oeps! geen sleutel bij me en wat misverstanden hieromtrent. Gelukkig is daar onze lieve catsitster alias buurvrouw. 

Poezen blij en ik bijna uitgerust beginnen we reeds af te tellen...

10:51 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: catsitter, ra |  Facebook |

jun 25, 2008

vertrek

Zo meteen vertrek ik, ik hoop iedereen nog een aaitje te kunnen geven maar dat is niet vanzelfsprekend. Bovake slaapt in de wasruimte maar de rest ?

Gelukkig blijft O Senhor nog tot vrijdag.

16:23 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vertrek, bova |  Facebook |

mijn laatste

dag. 't Gaat vandaag heel warm worden volgens de radioman maar je kan dat reeds voelen. Pas 9 u en 't zon brandt al ongemeen fel. 

Plop was niet thuis vanmorgen maar nu is ze gearriveerd en ligt ze uitgeteld op de zetel.

Gisterenavond weer bezoek aan onze 'brekkiesvoorraadbak', ik was te snotterig om te gaan kijken maar O Senhor is even gaan piepen. Ondertussen maakte het beestje wel nog geluidjes. ?? Ben echt benieuwd, steenmartertje ? Dan moeten we onze remkabels in de auto regelmatig checken want zo'n beestje knabbelt daar aan. 't Zal voor de volgende keer zijn. Een gluurgaatje maken of videocamera plaatsen maar ik moet weten wat het is en ik wíl er een foto van !

Vorig jaar hadden we een elke avond een ander dierengeluidje aan de andere kant van het huis maar dat is ook een raadsel gebleven. Ik ga dan alle potentiële Iberische vier- of tweepotige bewoners af op 't internet en hoop het geluidje te determineren.

10:37 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plop, o senhor, steenmarter |  Facebook |

jun 24, 2008

joeksel

't Is zo ver, die rotbeesten hebben ons weer te stekken. Knieholten, naveltjes, enkels en de schaamstreek zijn erg in trek. En ik kan daar niet afblijven. 't Staat geschreven en gedrukt, ...

O Senhor is aan 't schilderen, nee geen muren deze keer, échte schilderijen.

Morgen vertrekken we al naar de Algarve, liever slapen in de auto en wat later opstaan dan om 6 uit mijn tram.  Bovendien een uitstapje in de Algarve nabij Faro. We moeten wel nog eerst online inchecken in de post in het grotere nabije dorp.

In ons dorp bestaat de post uit een toog voor drankjes (bier,cola,koffie,wijn,...) en hapjes(caracois,chips,koekjes,...) een café dus, en een winkeltje met basisbehoeften(fruit,groenten,drank,diepvries met vis en vlees,poetsmiddelen,...geen brood). In het begin was het één grote ruimte met de drie diensten maar nu is het pand ingedeeld met twee aparte ingangen. Het zal wel iets met de belastingen te maken hebben, i.p.v. mensen te stimuleren om handel te drijven gaan ze het enkel nog wat moeilijker maken. Eerlijk gezegd 't is maar een vermoeden hoor want het zou natuurlijk best kunnen dat de uitbaters zelf beslisten tot ombouw. De vrouw is trouwens ook maar een rare, de ene keer is ze, nu ja, laten we zeggen redelijk vriendelijk en de andere keer smijt ze bijna de brieven naar je kop. Niet echt boos maar zo eerder zuur. Ik probeer telkens bij het afhalen van de post ook iets te kopen, een paar appelsienen of wat drank maar daar heeft het toch niet veel te maken. Het mens heeft loeten.

In onze post verzamelen ook enkel oudere mannen, ze spelen vaak kaart en de niet-spelers volgen het spelletje. Of ze zitten gewoon wat Portugees oud mannetje te wezen, ook vast leuk.

Een drankje kost ongeveer 60cent, betaalbaar voor de kleine loontjes (minimumloon is 450€ in Portugal) maar hoe de eigenaars hun kosten daar kunnen uithalen is ons een raadsel.

22:19 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: post, cafe, jeuk |  Facebook |

ontkurken

Zonet, zowaar een auto op onze weg. 't Was de man die ons land heeft schoongemaakt vorig jaar. Hij vroeg of 700€ ok was om onze bomen te mogen 'ontkurken' en zelf door te verkopen. Ach ja, we zullen wel te weinig krijgen maar we zijn al lang tevreden dat er eindelijk iemand zal komen opdagen. Vorig jaar vergeefs gewacht op de postman, die ook die klus klaart maar niet meer kwam opdagen.

 


030 kopieIIIII

 

 

Ondertussen zit ik hier ellendig te wezen met veel snot in mijn kop. Ik wou dat ik geen neus had, maar kon ruiken met mijn tong, zoals de slangen.

-Vaak zie je slangen even hun gespleten tong uitsteken om er geurstofjes mee uit de omgeving op te nemen. In het gehemelte zit het orgaantje van Jacobson: twee gaatjes met reukzintuigen. De slang brengt de tong in het orgaantje. Zo kan hij extra goed ruiken om zijn prooi goed te achtervolgen. Bovendien heeft hij nog een gewone neus op de kop.-

12:19 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: slang, kurk |  Facebook |

jun 22, 2008

Wat of waar ?

018 kopie


019 kopie5

 

O S. dacht dat het een schilderij was.

22:23 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sterrekes...

040 kopieHUO
...van de zee of eigenlijk de oceaan ? Maar je zegt toch niet : 'oceaanster' !

Jammer genoeg, allen dood.

22:16 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zeester |  Facebook |

22 juni 2008

012 kopie
Verdomme het begon allemaal zo mooi, zelden zo intens de midzomernacht beleefd en gisteren de start van de zomer. Vanmorgen wakker geworden met keelpijn, da's echt pokke !

Gisteren een uitstapje naar zee, of beter de oceaan maar dat zeg je toch niet eigenlijk, dus: 'naar zee'. Een zonovergoten dag beloofde alvast puffen op het strand en dat zag O Senhor niet echt zitten.                                          We vertrokken dus niet té vroeg en ik vond dat we een alternatieve route moesten uitproberen. Ok, met onze vuile diesel dwars door de natuur (wel op de paadjes) -I feel guilty- maar 't was toch leuk.                                                                                                          Zonder GPS is daar eigenlijk geen beginnen aan, de iets grotere wegjes staan op de kaart maar je zou al moeten uitrekenen wanneer en waar je moet afslaan. Onbegonnen werk, gelukkig heb ikzelf een ingebouwde GPS. Mijn richtingsgevoel laat me zelden in de steek, behalve één keer in Central park' maar dat is een ander, niet relevant verhaal.                                                                                                                  O O Senhor moet ik sowieso niet volgen, die mens loopt zelfs in het meest onooglijke dorpje verloren.

Af en toe liep er wel eens een wegje dood op iemands' erf maar we zijn er ondanks de wanhoopszuchten van O S. wel geraakt. Je kon uiteindelijk ook niet meer missen want de zware nevel in de verte kon enkel boven het water hangen. 

37° werden er al gauw 23 en toen we uitstapten aan het vissers haventje kwam een truitje al gauw van pas. Vocht, mist en koelte en toch een aangename ervaring.

22:02 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oceaan, zee, gps |  Facebook |

jun 21, 2008

pipike

038 kopie

00:46 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pipi |  Facebook |

jun 20, 2008

langste dag

016 kopiegggggggggggggggggggg

De langste dag is zonet voorbij, 't was een mooie, weliswaar luie dag.

Vanavond ben ik  op een blik kattenvoer gaan slaan want er mankeerden er nog twee. Geen 20 min later kwamen ze beiden aandraven, Bova uit het zuiden en Zinneke uit het noorden. Completo !

Ondertussen scoren de kroaten hoor ik op mijn laptopke dat afgestemd is op radio 1, O Senhor kijkt boven TV. En nu 1-1...strafschoppen.

Gisterenavond een vreemd, klaaglijk dierengeluid buiten. We zijn nog gaan kijken en ik hoorde het beestje nog tussen het struikgewas maar zien deden we niets.

Oei, Kroaat mist.

Gisteren hadden we ons net een Portugees vlagske aangeschaft maar het heeft dus niet mogen zijn. Vanaf nu ben ik dan maar een Italiësupporter.

Nu moeten ze scoren, de kroaten...

Turkije gaat door...

 

 

23:29 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, bova, zinneke |  Facebook |