jul 05, 2008

uitspraak

Waarom gaan mensen het Portugees uitspreken als Spaans ?

Helemaal vind ik het ongepast als dat gebeurt op de vrt. Onlangs nog 's naar 'Gentse waterzooi' gekeken. Gene Bervoets doet vaak zijn best om een mondje mee te praten in de vorm van een zinnetje en wat 'beleefdheidswoordjes'. Waarom dan die foute uitspraak ? Research mannen !

Portugees is niet moeilijker dan Spaans of Italiaans voor een Nederlandstalige, maar de uitspraak is inderdaad voor velen een struikelblok. Persoonlijk hou ik ook meer van het zangerige Braziliaans Portugees. Net iets beter te begrijpen en makkelijker uit te spreken voor de meeste anderstaligen.

 Als nederlandstalige mag je voor mijn part de 'j' gerust als de 'j' in Jan of jas uitspreken maar aub niet op zijn Spaans hé. In bvb. 'azulejos' spreek je de 'j' uit als in de voornaam 'Jeanne' of  'Jacques' maar zeg aub niet 'azuleGos'. Totaal fout en zelfs een beetje belachelijk !

Het zou een beetje overdreven zijn om op dit blogje Portugese les te geven maar 't is misschien wel leuk om af en toe een woordje te plaatsen.

Obrigado of bedankt

 

 

 

 

11:50 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uitspraak, spaans, braziliaans, azulejos |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.