jul 06, 2008

bolo de arroz


Ik zoek het recept voor deze Portugese lekkernij.

Iemand ?

13:35 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: recept, plop, bolo |  Facebook |

Commentaren

Ingrediënten:
Boter (zacht), 100 gr
Suiker, 200 gr
Eieren, 2
Eidooier, 1
Melk, 200 ml
Bloem 200 gr
Rice bloem, 200 gr
Bakpoeder, 1 envelop
Bakpoeder, een snufje
Zout, een snuifje
Citroenschil (fijn geraspt), met ingang van 1 citroen
Citroensap, van 1 / 2 citroen
Poedersuiker, voor de afwerking
Voor de self-made papier mallen:
Meel
Water
Bakpapier
Bereiding:
In een grote kom en meng de boter met de suiker tot goed gemengd.
In een andere kom, meng de eieren en de eidooier los met de melk.
Meng alles bij elkaar (zowel vooraf bereide mengsel). In een andere kom Zeef de bloem, rijstmeel, bakpoeder, soda en zout.
Toevoegen aan het vloeibare mengsel van de citroenrasp en het citroensap.
Meng de bloem met het vloeibare mengsel kloppen tot goed gemengd. Giet het beslag totdat halverwege de mallen.
Laat het 10 minuten rusten. In een eerder voorverwarmde oven op 180 ° C Arroz bak de Bolo de 20 tot 25 minuten of totdat bij het duwen op de bovenkant van het brood hen voelt spons
textuur.
Bestuif met poedersuiker.
Voor de mallen:
Eerst snijden de cirkels met een diameter van een blikje gepelde tomaten (ongeveer), (18 cirkels in totaal).
Bedek de volledige blik met bakpapier (genoeg voor het verlaten van een extra rand aan de zijkant van 3cm (voor de lijm). Cut 9 van hen.
Wikkel het papier rond de tin en plak hem in elkaar met het mengsel van bloem en water (genoeg voor waardoor het plakkerig, maar niet te hard omdat hij een deeg).
Zet ze opzij en laat het drogen voor ongeveer 1 uur.
Til het papier mal rond 3 cm en voor bezuinigingen op het zo maken dat het kan worden vouw aan de binnenkant.

Gepost door: jack van Wanrooij | aug 31, 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.