jul 09, 2008

Op zoek (1)

in de Alentejo ?

Wel, omdat de Algarve reeds belachelijk duur was. Om naast de villa van een andere uitboorling te mogen wonen moet je dokken jong. Ons niet gezien dus.

We planden een reis waarbij we zouden afzakken van het noorden naar het zuiden toe. De noordelijke provincie Tras os Montes (over de bergen) sprak ons erg aan. Een wel nog héél erg authentieke provincie én nog spotgoedkoop. Ik kom later nog terug op deze toch wel indrukwekkende plaats in het noorden, maar wij zakten nog wat dieper het land in. Langs de kust -Mafra-Obidos-etc... terug richting binnenland en de Taag over. Of de Tejo over...Alentejo dus.

Ik had al eerder verteld dat de Alentejo het Limburg van Portugal is. Wat graag maakt men grapjes over de inwoners van deze 'trage' provincie. Ze beslaat 1/3 van de totale oppervlakte van Portugal. Net iets kleiner dan België.

De Alentejo is gekend ook voor zijn weidse landschappen met af en toe een kurkeik en zijn gloedhete zomers. Tja,...gloedheet hoefde het nu ook niet te zijn en slechts af en toe een boom om onder te kunnen schuilen is best weinig. Tot we in een streek belandden waar menig boom oprees uit het landschap...een bos dus ! Fijn ! Opdracht: zoeken ! Een beetje navragen in café's, immo's bezoeken etc...  Tijdens een middagpauze wandelen we in een quasi dood lijkend stadje, een achterafsteegje in, en lezen de advertentietjes, van een wel erg bescheiden én héél erg gesloten kantoortje...

 

16:59 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: immo, alentejo, taag, tejo, tras os montes, kurkeik |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.