jul 19, 2008

stad

A

 Op de weg naar de stad je zo mottig als een krab. Geen drukke baan maar wel de ene bocht na de andere. Bovendien is er in daar behalve het natuurschoon en de fraai aangelegde kade en parken geen moer te zien en valt er niks beleven.

Vroeger (tot zo'n 5 jaar geleden) was er slechts één supermarkt (ecomarché) maar iets voorbij de heuvel schieten de grootwarenhuizen uit de grond.

Maar de stad dus: ooit zochten we een alternatief voor het grote restaurant aan de rivier (dat zijn charme van weleer al lang verloren heeft) en het kleintje op het pleintje. Na ver en lang zoeken warempel nog één gevonden. Gebakken diepvriesvis met een blaadje sla en lekkere rijst of gegrilde steak met waarschijnlijk ook dezelfde bordvulling. Nee, voor een culinair hoogstandje moet je daar niet zijn.

Af en toe is 't wel feest met optredende bandjes enzo. En rond kerstmis is het daar zo mooi versierd, maar mijn favoriete bestemming is het nog steeds niet . Bezienswaardige plekken zijn de twee kerken.

De rivier oefent een onmiskenbare aantrekkingskracht op mij uit, wat graag zou ik deze eens afvaren met een klein bootje. O senhor leeft niet helemaal mee met mijn wens, dus als iemand zich geroepen voelt... ik heb nog wel geen bootje.

21:45 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mira, aldi, lidl, varen, o senhor, guia, odemira |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.