jul 21, 2008

oplichting in lissabon (2)

Enkele maanden later spreken O Senhor en ik af in een restaurantje in het centrum van Lisboa. Hij zet zich en start een verhaal over een Zuid-Afrikaans meisje en een sportclub en de luchthaven en randen en blablabla en blablabla...

Ik luister aandachtig en word boos op mezelf omdat ik het toen niet verteld heb. Ik word woest maar toon het nog niet als hij me vertelt dat hij haar 20€ heeft gegeven. Voor alle duidelijkheid ik ben niet woest op hem maar op die teef.

Velen zullen ons naïevelingen vinden maar ik kan jullie verzekeren die teef verdient een oscar voor beste scenario en beste actrice. Het verhaal klopte van het begin tot het einde. 's Zondags zijn de banken gesloten en op een bepaald uur sluiten ook de wisselkantoren? Ze had dat goed uitgekiend.

Zoals ik reeds schreef rees er wel twijfel maar ik herinnerde me mijn eigen probleempje vele jaren voordien in Spanje en ook ik werd toen geholpen door een brave mens. De wijzer week dus uit naar haar kant...helaas.

Wordt nóg vervolgd...!

12:06 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: spanje, teef, lissabon |  Facebook |

Commentaren

mooi ´t zal wel zeker een mooi kind geweest zijn en dan is het altijd prettig om aan gesproken te worden in een vreemde stad . zo vertelde een engels echtpaar me dat ze hun portefeuille kwijt speelde toen iemand de weg vroeg . de weg vragen!!wat al iets eigenaardig was ,want wie vraagt de weg als men duidelijk kan zien dat je engelse toeristen zijt .Een gewaarschuwd mens is er twee waard en dit is goed om weten . Toch is Lissabon een veilige stad de groetjes uit Antwerpen

Gepost door: alfacinha | jul 22, 2008

Reageren op dit commentaar

Bwah, geen mis meisje maar nu ook geen vamp ofzo, bovendien maakt dat nu niet bepaald indruk op mij. Voor 'de weg vragers' ben ik erg op mijn hoede in elke stad hoor. Ik voel me in Lissabon inderdaad ook redelijk op mijn gemak, zowel 's nachts als overdag. Bepaalde buurten moet je naar het schijnt echt wel vermijden, zelfs de politie maakt een bochtje.

Gepost door: ik | jul 23, 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.