jul 24, 2008

Een recept

voor Brusselse wafels:

  • 175g boter
  • 175g suiker
  • 1/2 vanillestokje (uitkrabben)
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel rum
  • 200g bloem
  • 1/2 afgestreken theelepel bakpoeder
  • olie voor het invetten

Roer voor het beslag de boter schuimig met de suiker, de vanille en wat zout. Voeg er al roerend en na elkaar de eieren door en zorg dat elk ei volledig is opgenomen alvorens het volgende wordt toegevoegd. Meng er de rum door. Zeef de bloem met het bakpoeder, voeg het aan het eimengsel toe en meng zorgvuldig.

Verhit het wafelijzer en vullen maar...


GISTWAFELS

  • 3 eieren
  • 500g bloem
  • 35g gist
  • 3,5 dl lauwe melk
  • 160g gesmolten boter
  • 50g suiker
  • snufje zout
  • 3 eetlepels olie

Klop de eiwitten stijf. Zeef de bloem en druk in het midden een kuiltje. Los de gist op in 3 eetl. vd melk, voeg de rest toe vd melk en meng er wat bloem door. Voeg de boter met de eidooiers, de suiker en zout toe en meng zorgvuldig. Spatel het eiwit er door. Zet afgedekt weg tot het volume verdubbeld is...

Verhit het wafelijzer en vet in, schenk vr ieder wafel 3 eetl beslag in het ijzer en laat het goudbruin bakken. Kan afhankelijk vh wafelijzer 4 tot 5 min. duren...

Laat je fantasie de vrije loop gaan voor de garnering...

13:14 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussel, bloem, eieren, wafels |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.