aug 05, 2008

ginja

Portugese kersenlikeur zelf maken:

Benodigde spullen: vergiet, keukenpapier, weckfles van minimaal een liter

Voorbereiding: de tijd om de kersen te wassen, drogen en van steeltjes te ontdoen, ca. 15 minuten, het in de fles doen ca. 5 minuten

Wachttijd: minimaal drie maanden, liever een jaar

 

Nodig:

 

450 gram mooie gave, rijpe morellen
200 gram suiker
eventueel een kruidnagel en/of een kaneelstokje
ongeveer 450 ml Portugese aguardente, of andere sterke drank zoals brandewijn of wodka

  • Was, droog (keukenpapier) en ontsteel de kersen. De pit mag blijven zitten.

  • Doe de morellen in de pot, voeg suiker en eventuele specerijen toe.

  • Overgiet het geheel met de gekozen drank, tot de vruchten onder staan.

  • Wacht minimaal een maand of drie (eerder proeven mag best natuurlijk….), maar na een jaar is hij op zijn best.

  • De likeur wordt traditioneel geserveerd met een of twee van de kersen onder in het glas.

Soms wordt het geserveerd in een chocolade 'glaasje' dat je natuurlijk mee opeet.

15:00 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chocolade, kersen, aguardente, brandewijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.