aug 06, 2008

Portugese waterhond

De Portugese Waterhond, ook wel Cao de Aqua (wat hond van het water betekent) genaamd, is een oeroud Portugees ras. Het kwam al in de 14e eeuw voor. Het ras werd vroeger gebruikt door de Portugese vissers. Zij hielpen mee met het werk op de vissersboten, zij haalden de netten binnen en vingen de vissen die uit het net ontsnapten. Ook bewaakten zij de boot en zwommen ze boodschappen over van boot naar boot.

Nu is de Portugese Waterhond vooral een gezinshond, omdat er op de vissersboten geen werk meer voor hen is. De Portugese Waterhond is een erg actief en leergierig ras. Ze hebben veel beweging nodig. Een boswandeling of een bezoek aan het strand vinden ze heerlijk, omdat het over het algemeen goede zwemmers zijn. Ze hebben ook vliezen tussen hun tenen.
 

22:27 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Portugeese waterhond Geachte,

Wegens gezondheids redenen van mijn liefste vrouw gaan wij aan de zee wonen daar wij beide honde liefhebbers zijn hadden wij graag meer info betreffende des betreffende hond en ook indien mogelijk een paar adressen waar wij tercht kunnen

Gepost door: massart rudi | jul 31, 2009

Reageren op dit commentaar

Beste rudi en mevrouw, ik ben helaas geen 'kenner' en kan u zonder zelf te gaan googlen helaas niet verderhelpen. Ene Barack O. heeft ook zo een hondje tot het zijne gemaakt, wellicht zal er dus wel info beschikbaar zijn. Ik hoop alleen dat de asiels binnenkort niet volzitten met afgedankte PW's.
Toch succes gewenst en beterschap voor uw vrouw.

Gepost door: a rainha | aug 04, 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.