aug 09, 2008

bolke en colargol

Om beren te spotten moet je de grens naar Spanje over in het noorden:

http://www.youtube.com/v/PFED5Uy6lkI&hl=en&fs=1

Eén van onze mooiste tochten richting Portugal liep langs De Picos de Europa (pieken van europa) in het noorden van Spanje.  De woeste natuur is hier overweldigend. Een aanrader voor wie wat meer tijd heeft en zo rustig kan afzakken naar het zuiden.

De bergketen bestaat uit drie bergmassieven:

  • Andara; het westelijke massief
  • Urrieles; het centrale massief
  • Cornión; het oostelijke massief 

De Picos de Europa herbergt vele van de diepste grotten in Spanje, waaronder de Torca del Cerro del Cuevon (−1589 m), Sistema del Trave (−1441 m) en de Pozo Madejuno (−1255 m). Er worden nog steeds nieuwe grotten ontdekt en de grotten worden nog steeds onderzocht.

In augustus 2007 ontdekten  Belgische speleologen dat de grot Sima de la Cornisa tot een diepte van 1507 meter reikt, wat de grot op de tiende plaats in de lijst van diepste grotten ter wereld brengt. 

Het kenmerkendste dier van de Picos de Europa is de Pyreneese gems (Spaans: rebeco), die zo nu en dan te zien valt. In de afgelegen gebieden vindt men bruine beren en wolven. De alpenkraai en de buizerd zijn vrij algemeen. Er zijn vele beschermde dieren, zoals de lammergier, het auerhoen en de eerdergenoemde bruine beer.

De commentaren zijn gesloten.