sep 03, 2008

Thui-uis

Ziezo, vandaag (3 sept.) naar de Algarve getogen voor een kabeltje voor de computador. In B beschikten we over wireless, het kabeltje werd dus uit het zicht weggeborgen.

Maar goed, onze trektocht zit er dus op. Maandagnacht (1 sept.) arriveerden we in het pikkedonker op onze berg. Het welkomstcomité stond paraat. Plop en even later Pipi. Bova en Zinneke lieten een nachtje op zich wachten.

I.p.v. zaterdagmorgen (30 sept.) is het zaterdag 11u geworden. Desondanks heb ik slechts 3 uurtjes in dromenland mogen vertoeven. Veel te weinig, het lunchpakketritueel verliep dan ook met een slakkengangetje. Niets overhaasten vond ik zo, komen we er morgen niet dan overmorgen wel...bij wijze van spreken natuurlijk want we waren wel errug zwaar geladen en de reis zou sowieso langer duren dan normaal. 80/u ! Sneller was uitgesloten.

Parijs verliep wel erg vlotjes, geen enkele maal moeten stoppen, perfect dus. Nabij Tours een eerste stop, op zoek naar een camping en onze tent aan een eerste test onderwerpen. Ze stond redelijk vlug op en een zee van ruimte binnenin, heerlijk. Nu nog afwachten wat een eventuele regenbui zou bewerkstelligen. Daar moesten we niet lang op wachten, die nacht brak er nog een hels onweer los, plots stond de camping helemaal in het donker en wat verderop begon een sirene te loeien...

Maar míjn tent... die heeft al het onheil met glans doorstaan ! Hoera ik !! Leve het Rommelamerikaantje.

Op mijn vraag waarop en waaronder we onderweg wel zouden slapen bleef O Senhor wat vaag. Toch niet die oude zetelkussens meenemen zeker en blablabla... Waarop heeft hij gelegen denk je ? Jawel, ik offer mij dan maar op voor de chauffeur hé, hij op de zetelkussens en ik op een dun matteke. De nieuwe badjassen had ik voorzien als extra dekentje maar dat vond hij niet nodig hoor zo'n extra gewicht en plaats. Wie heeft er dankbaar gebruik gemaakt van mijn voorzienigheid ? Juist !

De volgende morgen, wachten tot 9u omdat dan pas de slagboom omhoog zou gaan. Ik vond dat niet erg want veel slaap was er weer niet aan te pas gekomen.

Zondag, heerlijke dag vind ik dat, rustig op de baan en vooral geen vrachtverkeer. Helaas geraakten we voor het donker amper in Spanje en van een camping geen spoor. O Senhor krijgt het dan enorm op zijn zenuwen, door een stad rijden met een aanhanger is geen pretje, gelukkig was het inderdaad een rustige zondagavond en verliep het al bij al nogal vlotjes. Eindelijk een driehoekje, nu nog hopen dat ze nog open is. Nee natuurlijk niet, maar gelukkig voor ons was de poort blijven open staan.

23:01 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.