okt 15, 2008

Sletskes en vallende moeders

Het Hoog Bezoek is: minha mãe. Ons moe. Mijn moeder dus en mijn moeder die heeft iets met sletskes. Sletkes, beste anderstaligen, zijn een soort instapsandaaltjes. Geen koffer wordt gepakt zonder een 7tal van die sletskes, en dan heb ik het nog niet over de andere paartjes schoeisel. De die en de die, ja dáár zit ze toch zóóó gemakkelijk in. Zal dan wel hé. Ze mocht ons, met het oog op haar nakende bezoek, alvast een pakketje meegeven toen we in augustus met de auto vertrokken: 1 paar sletskes en op mijn aandringen een goei paar stevige stappers.

Af en toe dondert, flikkert, kiepert of tuimelt ze, kortom ze gaat wel eens onderuit. Wat zeg je ? Vallen ? Neuh ! Vallen heb ik niet gezegd hé.

Toen O Senhor haar naar de luchthaven bracht moest ze met haar gemakkelijke schoentjes toch wel haar voet omslaan zeker.

Op onze weg naar de supermarkt in Faro stak er daar iets uit de grond waarover, en dat geef ik grif toe, iederéén zou kunnen vallen. De voorwaardelijke wijze, le conditionnel ! Maar wie sloeg er daar weer op haar blaas ? Juist ! Die madame met haar gemakkelijke schoentjes. Tjonge jonge, gelukkig enkel wat schaafwonden. Ja maar seg, dat is niet meer verantwoord. Na enkele meters was er het centrum voor geestelijke welstand en psychiatrie, daar heb ik haar afgeleverd. Eh ? Nee...., om haar handen te wassen, that's all. Heb wel nog ff getwijfeld om mezelf te laten opnemen, meer niet.

Honderd meter verder opperde ze (met een kwinkslag vrees ik) het idee om met zo 'n karreke te gaan rijden, ik lag in een deuk maar besefte tegelijkertijd de ernst van de zaak. Voor 't zelfde geld komt er daar een auto aangescheurd en kan 'k ons moe van de grond krabben hé.

Aanvulling: Z'is slecht gezind op mij, omdat heel de wereld nu weet dat ze gevallen is. "Gij doet alsof ik gebrekkelijk ben" zegt ze. Ik héb toch niet gezegd dat ze gevallen is.  Aaahh!

23:16 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sandalen, vallen, ons moe, sletskes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.