nov 01, 2008

de buren

Net terug van een bezoekje aan het huis van de ex-buren. Voor wie het niet gevolgd heeft of het al lang vergeten is volgt nu een korte samenvatting:

In dezelfde periode dat wij ons grondstuk kochten werd ook het huisje aan de overkant(lees: volgende heuvel) verkocht aan een Engels koppel. Hij had Portugese roots. Beiden hadden ze een verleden als milieuactivisten en poneerden lichte communistische sympathieën. Net dat ietsje alternatiever dus, maar kom hij was een vriendelijke kerel en zij deed wel moeite om vriendelijk te zijn. Die eerste jaren bezochten we elkaar ook af en toe en nodigden elkaar uit om te komen eten. Mja, ...

Eerst eten, O Senhor heeft eten gemaakt: spaghetti mmm! tot sebiet...

000000

Zo, niemand heeft iets gemerkt maar ik zit hier, ondertussen voldaan, weer aan de computador. Al O Senhor niet zo meteen iets vindt dat hij warm kan opeten dan gaat hij pasta koken. Pasta tout court. Beetje olie en zout en de pasta is af. Liet ik daar nu net geen zin in hebben, hij zou dus zorgen voor wat ik bedoel als ik zeg dat ik pasta ga maken. Gewoon spaghetti met bvb. ajuin, paprika, look, tomatensaus, kruiden en eventueel wat extra's. 't Was lekker, alleen beetje zout maar hij is dan ook een zoutverslaafde...slecht.

Even terug naar die ex-buren:

Af en toe nodigden zij ons dus uit 'for a meal'. Nu vind ik dat al zo onsmakelijk klinken maar het feit dat het Britten waren en een blik op hun kookvuur fnuikten mijn verwachting sowieso. Maar kom, even allemaal niet aan denken, 't is 't gebaar dat telt nietwaar. Meestal was het een waterig iets met hier en daar een paprika en een tomaat. Ach ja, we hadden weer gemaald , innit.

(Ben eigenlijk niet goed in korte samenvattingen...)

Enfin, binnen de kortste keren hebben die twee daar een dozijn katten waarvan wij de laatste reeks hebben laten steriliseren. Plots was het pillenpakkende mens zwanger met als gevolg dat ze een tweeling ter wereld bracht met een serieus mankement. Dat had dan weer tot gevolg dat ze verplicht moesten verdwijnen uit hun idylle.

Wat lieten ze achter: een stuk of wat katten waarvan Plop en Zinneke de laatste der Mohikanen zijn en een berg afval in de vorm van plastic, glas en blik.

Onze check up van vandaag leert ons dat het blik- en glasafval reeds verwijderd is en dat het onkruid rondom het huisje weer gekortwiekt werd. Dat laatste zou er wel  op kunnen wijzen dat ze weer in aantocht zijn voor een korte vakantie zoals vorig jaar rond deze tijd.

Net vóór die komst in 2007 hadden we via mail nog contact met hém, dat waren vriendelijke, informerende berichtjes maar plots werd dat contact abrupt afgebroken. Volgens ons zit het serpent daar voor iets tussen.

16:29 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buren, katten, eten, huis, alternatief, meal, communisten, portugees |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.