nov 25, 2008

everzwijnen of ?

Weer spanning alom. O Senhor vraagt me vanavond nog even naar buiten. "Er zit iets héél dichtbij in het struikgewas." Goed, dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Stilletjes besluipen we de bosjes. Ik hoor inderdaad vlakbij geritsel en geschuifel. "Hoor!"  fluistert hij. Mja, ik hoor wel iets maar dat leek me geen varken. We wandelen wat verder en we schijnen met onze pillamp richting geruis én inderdaad 'een geluid'. Niets te zien echter. Nu voor zover ik weet bestaan er wel kleine everzwijntjes maar hebben die dat formaat omdat ze nog niet volgroeid zijn, meestal, om niet te zeggen altijd, is de mama dan nooit veraf, maar ik zag geen mamazwijn noch kindjezwijn en gelukkig maar want die eerste zou het vast niet prettig vinden mochten wij haar kroost benaderen.

Niets te zien dus maar O.S. blijft halsstarrig volhouden ! Hij is er van overtuigd dat er op circa 5 meter van ons verwijderd een ever staat. "Een onzichtbare dan" opper ik stilletjes. Hij wordt een beetje kregelig en houdt vol. Ik zeg hem dat eerder egeltjes zo een blaasgeluid maken maar hij is niet onder de indruk van mijn woorden. Koppig blijft hij schijnen...maar... niks, nada, rien, niemandalle.

Jammer, maar ik zoek voor alle zekerheid toch maar even 'egel geluid' op en inderdaad hoort hij op deze (klik hier) website het identieke geluid als even tevoren.

Een egelzwijntje dus, of een stekelvarken haha.

De commentaren zijn gesloten.