dec 11, 2008

De absurde Portugese wetten

Je kan natuurlijk niet alles hebben, het is nu helder maar wel erg koud. De voorbije week stond alles hier op een wel erg laag pitje. De eerste bewokte dag maakten we de fout om de afwasmachine nog even haar werk te laten doen maar dat was buiten de capaciteiten van de batterijen gerekend...piep-piep-piep !!!

Stop, alles uit ! Nu ja geen man over boord als de machines even in congé kunnen maar we hebben wel graag een beetje licht 's avonds. Helaas waren de batterijen zo diep gezakt dat er nog slechts één van de zes lampionnekes in de luster mocht branden. Geen ramp, we konden dan het weer niet meer checken; noch op de computer noch via de tv of radio maar lang zou dat toch niet duren, althans dat hoopten we. Helaas ook de volgende ochtend kondigde het licht, of beter het gebrek aan licht, door het dakvenster niet echt een stralende dag aan. Dan maar noodplan 2 : normaal gezien hebben vooruitziende mensen, die genieten van zonne-energie en dan platte batterie hebben, een bidonneke naft  staan in de voorraadkamer (om de generator even te laten draaien en zo de batterijen te laden). Zo niet wij dus. Maar weer geen nood, dat gaan we dan gewoon halen hé...

Maar ook dat was weer buiten een belachelijke, absurde, bespottelijke, dwaze wet gerekend. Het mannetje van het naftstation wou onze plastic waterbidon (de echte jerrycan vond mijn lieve O Senhor niet) niet vullen. "Grote problemen voor mij maar ook voor jou ! Echt ! Ik kan het echt niet doen ! Het spijt me."

Wel wel wel, heb je ooit !! Hij zou het misschien wel gedaan hebben mocht niet ondertussen iedereen in het barretje meegeluisterd hebben. Schrik voor verraders ? Tjonge jonge, langs de ene kant sjoemelen en sjacheren dat het een vaart heeft en langs de andere kant doen ze het in hun broek. Enfin, onverrichterzake naar ons bina donkere huis. Vroeg naar onzen tram en een zonnedans.

Sinds gisteren staat dus de zon aan een heldere hemel en functioneert alles naar behoren maar koud dat dat hier nu is ! Dju toch, was ik toch maar wat verder neergestreken, Oegenda ofzo.

12:41 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zon, portugal, oeganda |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.