feb 10, 2009

3 x warm/dag

Er zijn zo van die mensen die elke dag warm willen eten, zelf ben ik wel eens tevreden met een boterhammetje maar kom echt abnormaal is het niet. Er zijn ook zo van die mensen die 2 x /dag warm willen, dat vind ik voor een keer ook wel 's lekker, zo 'n opgewarmd overschotje van the day before maar het is geen must. En dan is er zo ene mens die 3 x jawel! DRIE MAAL / dag warm wil eten. Goed, het hoeft dan maar wat pasta met wat olijfolie, een scheutje room en een kilo zout te zijn, ge wilt da gewoon ni in huis. Die extra pot weeral vuil, de extra versiering op en rond het fornuis, ik zweer het u ge wílt dat niet.

Af en toe, nee da's weer een understatement, heel vaak vraagt hij me wat hij moet eten. Als ik dan zeg dat we pas 's avonds warm eten, dat hij in de supermarkt maar het één en ander had moeten inslaan voor op het het boke, dan bekijkt hij mij met zo van die meelijwekkende hondenogen. Ik help hem dan vlug uit de nood en leg alvast een boterham op een bord om achtereenvolgens vlug iets uit te zoeken, al was het maar om die extra rommel, die hij vroeg maar eerder veel te laat en wél zélf! zou moeten opruimen, te vermijden.

Het meest frustrerende na dat gekokkerel is dan nog dat er zelden voor mij nog wat overschiet; ah ja, als er dan toch wat pasta te bikken valt mag er best ook wat voor mij wat overblijven, nee ? Af en toe neem ik dan wraak en bak ik 's middags een overgebleven patatje op, voor mij alleen ! Althans dat is dan de bedoeling want meestal krijgt die zieligaard met, ipv dollartekens, in elk oog een aardappeltje toch nog de helft van mij. Veel te goe.

11:15 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: patat, aardappelen, pasta, o senhor, dollartekens |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.