feb 16, 2009

Nog wat gesch.

Na de overheersing van de Germanen vielen de Moren het Iberisch schiereiland binnen. Eerst in 711 Spanje en even later ook het huidige Portugal. Op enkele bergachtige streken na heersten ze over het hele gebied. Vooral in zuid- en midden-Portugal was de invloed het grootst. Algemeen bekend is de betekenis vd benaming 'Algarve', 'Al Gharb' of vertaald: 'het Westen'. De Moren brachten behalve hun Islamitische cultuur ook vooral hun architectuur mee.  

En wie zijn de Moren dan ?

De 'Moren' was de benaming voor de Islamitische bevolking van het Iberisch schiereiland. De Moren waren voornamelijk Marokkaanse Berbers en Arabieren.

En zo kan je eigenlijk uitwijden zoveel je wil, maar dat zoekt u natuurlijk allemaal zelf wel eens op zeker.

Geschiedenis tout court mag dan super interessant zijn maar het blijkt zo oneindig, zo slecht samen te vatten. Naar mijn aanvoelen dan toch, bij elk nieuw gegeven wil ik daar dan het fijne van weten en dat leidt af. 't Zal dus nooit compleet zijn wat ik probeer weer te geven en dan houdt het op voor mij.

Algemeen wordt aangenomen dat de moderne mens ongeveer 200.000 jaar geleden in Afrika onafhankelijk van de Neanderthaler uit een Afrikaanse ondersoort van Homo erectus is ontstaan... De rest leest u maar in de (voor)laatste Dimitri Verhulst...Beter kon ik het niet samenvatten.


00:17 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: geschiedenis, portugal, mens, moren, verhulst dimitri |  Facebook |

Commentaren

maar... maar toch leuk samengevat... zoals steeds...

Gepost door: LaFadista | feb 27, 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.