mei 05, 2009

Ik mis thuis

Nee, niet het zogenaamde thuisland wel 'thuis' onze VRT soap. Ja, ja volledig fout om te bekennen dat je naar thuis kijkt laat staan dat je toegeeft dat je het mist. Ok, de pret was er een tijdje af toen de aanloop naar moord nr 9 er aan kwam maar de voorbije weken vond ik het wederom een prettig verzetje.

O Senhor is nog een geval apart, die arme mens mag geen beeldje van het één of ander laagstaand programmaatje zien of hij is verkocht. Meermaals sta ik verbijsterd te kijken hoe hij 'mooi en meedogenloos', 'buren' of 'de dingen des levens' met veel spanning gadeslaat. Laten we het één van zijn vrouwelijke kantjes noemen.

Ook shoppen vindt de mens een fijne bezigheid, kleertjes passen, bekijken, terug aan mij geven om een ander maatje en/of kleurtje te zoeken, weer passen, showen (aan mij weliswaar), terug gaan hangen, opnieuw kiezen, nog eens passen en showen en dan misschien beslissen. Het komt er wel telkens op neer dat we het beiden eens moeten zijn omtrent de nakende aankoop. Ik "nee", hij twijfel en dan ook maar "nee".

En dan had ik het nog niet over een op handen zijnde uitstap of een bezoek aan of van ons. Uren op voorhand staat mijn gade dan in zijn garderobe te kiezen en keuren om dan met het passen en showen van start te gaan. Tjonge jonge, da's soms afzien voor mij.

Echter, naar de film gaan is prettig, geen 'kling, klang, boem of veel bloed en horror films' voor hem. Tenzij het politiek correct bloed is dat vloeit maar in sé hij gaat eerder voor films à la 'the piano', 'chocolat' of een romantische komedie als 'when Harry met Sally'.

Voor de rest nen echt vent, of nee toch nog niet helemaal: zijn oriëntatievermogen is ook zo goed als nul. Hij kan wel kaartlezen, laat zijn vuile sokken slingeren, opent bokaaltjes waar ik geen beweging in krijg, weigert crèmekes te smeren, is een zééér handige Harry (dat bouwt huizen en mobilhomes, vervangt kranen en pompen, sleutelt aan auto's, etc..) én... doet spinnekoppen dood.

Hij heeft ook een sacoche Zoenen.

15:28 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: thuis, vrt, soap, films, sacoche, the piano |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.