mei 09, 2009

Op haar laatste benen

Arme Pombinha. Ze ziet er zo fragiel uit, ze heeft een gezwel in haar nek en zit in één keer vol teken aan haar oren. Pombinha is de hond van de buren en we kennen haar al lang, al heel lang. Ze gaat naar de elf jaar toe en dat is oud voor een Portugese hond. Bij elk bezoek voorzagen we haar in koekjes tot ergernis van buurmanvader. Buurmanzoon zegt daar niks over en laat ons haar verwennen.

Nu komt ze quasi elke dag eens alleen langs, eet wat en legt zich te rusten. Beetje aandoenlijk.

Minder aandoenlijk doch frappant is de reactie van Bova. Boof houdt niet van honden dus ook niet van de nochtans brave Pombinha. Hij steigert al bij de aanblik des honds, maar zolang het bij koekjes voeren blijft, blijft het katergedierte enkel wat grollen. O wee ! echter als we de kattenbrokjes bovenhalen. Dat is buiten de waard gerekend, Bova gaat dan helemaal door het lint en valt de doodgemoedereerde hond tersluiks aan. Niet van zijn eten aan een hond voeren hé, oh nee !!

Dat het ook niet echt botert ts Bache (onze meegebrachte gestoorde kater) en Bova is geen nieuws meer maar wel nieuw is de reactie tegenover een aantrippelende, huiswaartskerende Pombinha die de katers en hun harem de weg verspert. Dan worden die 2 en bij uitbreiding die 6 'partners in crime'.

Ik hoop dat Pombien niet te veel moet gaan afzien en dat ze vredig mag sterven maar voorlopig wordt ze nog een beetje verwend met brokjes en koekjes.


Pombin

 

 

18:18 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: katten, portugal, honden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.