jun 25, 2009

fruit en bomen

Zo fier op de aanplant van zijn appelboom en zo enthousiast toen de eerste twee vruchtjes er aan hingen. Ook ik in de wolken over onze kweek, altijd prettig om de vruchten van uw noeste tuinarbeid te mogen plukken. Maar ! U hoort mij al komen, het liep niet zoals verwacht.

Die appeltjes bleven toch zó klein... En ze verkleurden van groen naar geel... En ze werden zo mals ?

Hoe de clown erbij gekomen was om een duidelijk omschreven (het labeltje hing er nog aan) pruimelaartje een appelboom te noemen zal ik nooit weten. Ik had het zelf eens kunnen nakijken da's juist maar da's vertrouwen hé. Blijkt mijn vertrouwen weer 's beschaamd.

Ja ge kunt daar mee lachen maar het had net zo goed een giftige vrucht kunnen wezen dat daar aan hing en hij zou het vrolijk geproefd hebben. Nee ? Jawel ! Laat ik zijn onwetendheid nog 'ns illustreren:

Ergens in Scandinavië groeiden veenbessen. We togen aan het plukken. Bij mij duurde het toch een tijdje eer ik een goed zakje vol had maar hij bleef maar plukken. Ik weet het natuurlijk weer aan mezelf en plukte rustig verder. Na de pluk wilde ik wel eens weten hoe hij zijn zakje zo vlug gevuld had gekregen. 't Is al lang geleden en ik had het toen moeten weten maar verbijstering maakte zich van mij meester. De mens had de verkeerde bessen geoogst ! Ja maar, gewoonlijk is hij dan nog de eerste om zijn mond vol te proppen met een fruitige lekkernij, maar dat had hij gelukkig achterwege gelaten. Ik weet niet welke soort de andere was maar er had van deze O Senhor wel eens geen sprake meer geweest kunnen zijn.

By the way: 't Pruimke was lekker voor een appel.

11:39 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: portugal, appels, bessen, fruitbomen, scandinavie, pruimelaar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.