jun 29, 2009

Zuipen !

Aangezien O Senhor de laatste jaren na het verzetten van enig alcohol niet persé dronken is, maar de volgende dag sowieso gezegend wordt met een kanjer van een kater, doet de mens tegenwoordig wel 's een beetje water bij de wijn.

Echter, dat is just not done in Portugal. Ge zult u op 't einde, of eigenlijk nog liever wat eerder lazarus gezopen hebben, of ge hoort er niet bij. Dat er nadien lustig in de auto gestapt wordt en menig leven op het spel gezet wordt, tja daar denken we natuurlijk niet over na. Zelf waren we voor alle duidelijkheid 'a pé = te voet' , ik moet nu geen roze olifantjes voorbij zien huppelen maar ik wil nu ook niet altijd als bob fungeren, dus de auto bleef wijselijk geparkeerd aan het einde van onze quasi privéweg.

Ik zou nu een boom kunnen opzetten over 'integreren' enzo maar dat is voor een andere keer, laat ik het nu nog even luchtig houden.

Onze tocht huiswaarts ging dus ook a pé en ons aller O Senhor had wel wát binnengegoten maar om nu te zeggen dat hij zat was zou er ook over zijn. Een uurtje en nog wat stappen mocht geen probleem zijn.

Behalve dat het nieuwe deel van het dorp 's nachts baadt in een clair-obscur waar een Belgische autostrade het nakijken heeft, wordt het verderop toch nog écht donker. De baan is stikdonker, zelfs al priemt een half maantje af en toe door het hoge eucalytusgebladerte. O Senhor heeft weinig padvinderscapaciteiten maar vooral zijn oriëntatievermogen is nul dus moest ik zijn handje vasthouden op weg naar huis. De mens slingerde van links naar rechts en dat was niet te wijten aan overmatig drankgebruik. "Allez, hou mij vast. Ver hé ?! Zo donker, 'k heb da ni graag" En nog meer gezaag was niet van de lucht. Ga daar mee naar den oorlog.

Nu eerlijk gezegd in het donker functioneert uw evenwichtsgevoel niet naar behoren. Test het zelf: ga op één been staan...dat hou je vast wel even vol...sluit dan je ogen... Wel ?

12:46 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: portugal, drank, evenwicht, portugezen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.