aug 13, 2009

Lagos

De ingenieur was er. Wij in één keer doorgereden naar de Algarve maar deze keer lag Lagos op de baan dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens versteld te gaan staan hoezeer dit stadje veranderd is. Al bij al valt het nog mee, aan het water rijzen er alleszins geen buildings op en het centrumpje wordt gevrijwaard van al té enthousiaste projectontwikkelaars. Druk, dat wel maar nu ook weer niet overdreven. Een terrasje doen is ook nog steeds niet héél erg diep in de portemonnee duiken: 1,50€ voor een cola van 33cl. Lagos is wel enorm gegroeid aan de buitenzijden, onherkenbaar inmiddels. Wél mottige flatgebouwen en nog weinig groen. De parking is wel geweldig, ik herinner me nog de oude schoenmakertjes etc. die verscholen zaten in een steegje tegen de muur, maar nu prijkt daar een grote stoffige parkeerplaats voor honderden voertuigen én... gratis ! Voorlopig toch.

Het zeewater was vrij zacht van temperatuur (kan hier anders erg tegenvallen) maar de stroming voelde wel sterk aan. Kleine maar ook grote mensen kunnen best uitkijken hier.

Ook het overzetbootje bestaat nog, wel een vierkante tegenwoordig.

Ah ja, de weg naar het zuiden gaat langs Odeceixe en Aljezur enne 'het' staat er nog steeds hoor. Het geraamte van een building die er nooit zou komen, het staat daar al minstens 27 jaar denk ik. Een monument.

15:46 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cola, lagos, aljezur, odeceixe, overzetbootje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.