nov 19, 2009

De 'F' van Finland

We zijn er, maar dat had u natuurlijk al lang door. Of misschien niet, maar wij dan toch wel.

De reis is vlot verlopen. Ons Senauke is een voorbeeldig poesje geweest. Het meest van de tijd heeft ze op mijn schoot gezeten en geslapen. Tot onze grote opluchting heeft ze slechts één keer kaka gedaan én op het goede moment. D.w.z. niet midden id nacht, noch op de ring rond Parijs maar gewoon 's morgens net voor het vertrek waarna we het uitwerpsel eenvoudig konden verwijderen alvorens de tocht weer aan te vatten.

Aangezien we met een aanhanger reden en ik zo een ding gewoon vergeet en bovendien niet langer dan een uur dezelfde houding kan aannemen heeft O Senhor de hele reis op zich genomen. Op het gemak en op tijd gestopt maar dat laatste stuk wil hij altijd een efforreke leveren en komt er van rust niet veel in huis.Toch nog een plasje, eens drinken en nog samen iets gaan eten, met het oog constant op ons voertuig.

So far so good, maar op een bepaald moment zat ik toch met open mond perplex te wezen en begon ik me desalniettemin zorgen te maken. Die mens zegt in één keer: "ne Fin". Dat kan natuurlijk en dat zie je niet elk moment over de Franse snelwegen razen, een Fin. Zo op de baan was het ook bij mij als kind al een bezigheid om nummerplaten en landenletters te identificeren én warempel die ziten nog steeds op mijn harde schijf. De betreffende auto was al uit mijn gezichtsveld verdwenen maar ik dacht er zo toch nog even over na. Finnen hebben als landletters 'FIN'. Maar zei hij nu niet een 'F'. Ik denk, dus ik zwijg. Enkele minuten later attendeert hij mij op 'weer een Fin...amai, zoveel'.

In slow motion draai ik mijn hoofd naar hem en kijk vol ongeloof mijn liefste chauffeur aan. Ik denk en dus zwijg ik weer... Ik bedenk dat er iets grondig mis is met de luciditeit van deze bestuurder. Ook hij draait zich met het hoofd naar mij toe, zijn ogen verwijden een beetje en de boventanden schuiven stilletjes over de onderlip...  

Een beetje later 'vliegen' we de luchthaven 'Charles de Gaulle' onder.

12:32 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reis, frankrijk, finland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.