jan 08, 2010

homo's, trouwen en 't Portugalforum

Uitzonderingen daar gelaten staan Portugezen nogal lauw t.o.v. homo's want ik denk dat het hen eigenlijk weinig kan schelen wie het met wie doet. Zoals zoveel dat hen eigenlijk niet kan schelen. Nogal gelaten mensen, als je vergelijkt met pakweg de eerste de beste Nederlander die over álles wel een mening heeft. Wat ik overigens wel toejuich (dat van die mondige Hollanders voor alle duidelijkheid) maar ze moeten nu ook weer niet gaan overdrijven.

Een mooi voorbeeld is 'hét Portugalforum'. Wat wordt er daar afgeluld:

Niets vermoedende toekomstige reizigers stellen een vraag en het eindigt in gehakketak en grapjasserij ts 'de vaste waarden' over... ja over wat eigenlijk.

Sommige zelfverklaarde fenomenen die op handen worden gedragen door een meute eenzame deernes en gepensioneerde hansworsten vinden het een 'uitdaging' om elke letter en elk woord binnenstebuiten, achterstevoren en averechts te draaien én er een Van Dale verklaring naast te leggen alvorens te antwoorden op de eigenlijke vraag. Dat antwoord is dan zwaar doorspekt met googlemeningen en andere vondsten.

Weer anderen scheppen er een waar genoegen in non-vragen te gaan stellen. Leutig.

Zelf vragen stellen hebben we zo goed als afgeleerd wegens aangehaalde redenen, zelf een beetje 'googlen' en je komt ook al ver. En toch, ja toch gaan wij regelmatig een kijkje nemen, vinden de hansworsten soms zelfs (soms hé) geestig uit de hoek komen, spuien onze gal over de betweters en gaan af en toe zelf participeren. Het Portugalforum, het wereldje van de laaglandimmigranten.

www.portugalforum.nl 

De commentaren zijn gesloten.