mei 17, 2010

We zijn er nog

Nog steeds bevinden wij ons op Belgisch grondgebied. We hebben ons eigen voertuig meegebracht en hoeven dus geen rekening te houden met de Eyjafjallajökull (misschien nt juist gespeld maar ik spreek het wel in één adem uit) die af en toe toe een scheetje laat en zo de beschaafde wereld weer lam kan leggen.

De laatste twee dagen gaat het een beetje, maar koúd dat dat hier al geweest is. Gelukkig ook hier cv, enkel de tegenslag dat die ketel het net begaf een dag na aankomst. Wij niet blij en Senauke al helemaal niet. Zágen dat dat beestje kan, ocharme toch. Volgens de berichten leken ook in Portugal de temperaturen slechts een schrale 18-20° C met een snijdende noordenwind te halen. Geen reden om meteen terug te willen.

Ach, zo een tijdje hier dat kunnen wij wel aan (nu we opnieuw warm water en verwarming) hebben. En sorry Portugezen, ik vind een vers kopbrood best lekker maar er gaat niets boven een lekker mals boke van hier, elke keer een ander soort brood maar allemaal even lekker en dan zwijg ik nog over de boterpistolekes. Pasteis de nata zijn overheerlijk maar hier is de keuze zo veel groter aan onevenaarbare zoete lekkernijen. We hebben hier al een chocoladebol van de Delhaize achterovergeslagen met ons beidjes. Ook het uitgebreide aanbod aan vleesvervangers kan ons zeer bekoren, de groentenburgers in alle variëteiten en vooral het boterhambeleg... alleen om de één of andere reden lijkt de vegi-salami altijd en overal uitverkocht en net dát is zo lekker.

Ik mis wel het bijna constante buitenleven en de weidsheid, de overheerlijke geuren en kleuren en de natuurgeluiden. Laat ons een kat een kat noemen, zo 'n stadsstudiootje kan dan wel 's gezellig zijn maar het is best ook een beetje verstikkend en claustrofobisch.

11:17 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: portugal, brood, belgie |  Facebook |

Commentaren

kan jij de naam van dat vuurspuwend onding uitspreken? amai... Portugal schrijf je? Daar vertrekken we over een aantal weken naar toe (als die helse berg het ons toelaat toch)

Gepost door: mieke | mei 17, 2010

Reageren op dit commentaar

hey... dus nog steeds in belgenland... 'k begrijp jouw culinaire betoog volledig... de dingetjes die jij opnoemt missen wij hier ook soms... maar momenteel zijn de temperaturen hier ondertussen hoger dan in B. en... als je dan toch nog blijft tot de verkiezingen... stem dan wel voor de goei ;-)... onze stemmen gaan ze waarschijnlijk moeten missen want wij zitten op kiesgebied ergens in een overgangsperiode...

Gepost door: Maaike | mei 27, 2010

Reageren op dit commentaar

Ja, en onevenaarbare Belgische aardbeien, asperges, witloof, chocolade in alle smaken en uitvoeringen, Hoegaerden, Trappist, Hollandse kaas en nog veel meer maar ik begin mijn pasteiskes te missen... en nog veel meer ook...

We gaan ons best doen hé Maaike in dat stemhokje. Mijn partij bestaat nog niet dus behelp ik me al jaren met die die het dichtst bij mijn overtuigingen aanleunen...

Gepost door: A Rainha | mei 28, 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.