mei 27, 2010

Sta er eens bij stil

Geen gebrek aan impulsen; het hele wereldgebeuren met al haar kleine en grote akkefietjes flitst als een onveranderlijke grootheid voorbij.

Wat pik ik daar uit en is dat wel belangrijk genoeg ? Moet het belangrijk zijn ? Mag het ook luchtig als er in de Golf van Mexico een natuurramp van ongeziene omvang plaatsvindt ? Moet kunnen, die kloot draait immers door, toch ? 

Nu ja dat moet wel. Ge zoudt anders wat zien. Misschien zou ze zo één keer eens even gewoonweg moeten blijven stilstaan. Of nog beter: een keer de andere kant moeten opdraaien. Gewóón, om óns, haar tweebenige bewoners, eens goed een geweten te schoppen.

Misschien beter er zelf eens bij blijven stilstaan. Over veertien dagen in het stemhokje bijvoorbeeld beste Belgen. Gij betekent met uw luttele 7 miljoen slechts een druppel op een hete plaat. Echter, gij hebt niet enkel wettelijk de plicht om uw stem uit te brengen, ge zijt het ook aan uzelf verplicht. Gij kunt het roer omgooien, gij hebt véél macht en gij kunt een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

Dat doet ge natuurlijk niet door op een plezante pezewever te stemmen en het land voor enkele maanden lam te leggen waarna de stemmen zullen oplaaien om het hen alleen te laten proberen in een onafhankelijk pezewevertjesland alwaar wij, de Pezewevers, natuurlijk héél erg veul rijker zullen worden maar binnen onafzienbare tijd ons heil zullen moeten zoeken in de hogere regionen van het voormalige land.  

12:08 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.