jun 30, 2010

Navelstaren en vlooien

Ja zeg ze hadden maar wat beter hun best moeten doen die Portugezen. Nu zullen ze vast voor Brazilië gaan supporteren... ten spijt van de Holandeses.

Maar wij hebben momenteel andere besognes.

Vlooien, vooral veel vlooien teisteren ieder jaar weer ons zomerleven. Nix maar dan ook nix lijkt te helpen. Er wordt gespoten, gedruppeld en veel look gegeten maar veel effect heeft dat niet. Vooralsnog geen beet in mijn diepliggend naveltje, ik heb namelijk zo een héél diepe navel, een echt putteke, een zalig nestje voor menig ongedierte en andere vunzigheid. In België nam ik wel eens een bad en dan loste dat daar diep in de navelgrot vanzelf wel op maar als er enkel een douche kan genomen worden heb ik dus wel een probleem hé.

Nu wil het geval ook nog dat ik een navelfobie heb. Ik moet daar nog maar aan denken of naar kijken en er overvalt mij iets benauwend. Sommige mensen zijn niet zoals ik in het bezit van een akelig putje maar wel van een lugubere verhevenheid. En weet ge wat ? O Senhor is toch wel in het bezit van zo een exemplaar zeker én hij heeft beten in die uitstulpende omgeving. Erg, echt héél erg maar een beet ín zo een putje is écht nog véél gortiger. Het gaat daarin ontsteken en de pus gaat er uitvloeien en/of uitbrokkelen. Naar, zeer naar. En ik, navelfobiante, heb dus moeten leren om dat navelding te gaan schoonhouden mét of zonder beten, met of zonder vloed, ik onderga regelmatig een speciale schoonmaakbeurt. Ik heb dat geleerd. Beetje bij beetje. Verder en verder. En nu ga ik daar... (gevoelige mensen slaan dit stukje best over)... ga ik daar...

U bent er nog ?

Ik ga daar met een pincet in... ja heel diep... tot op het... euh... gewoon heel erg diep. Ik ga dan heel diep in mijn navel staren en ga dan alle pluisjes en andere troep er uittrekken. Er zijn prettiger bezigheden, dat kan ik u verzekeren maar het moet nu éénmaal gebeuren. Daarna ga ik de boel nog 's ontsmetten en daarna kan ik weer beginnen verzamelen want zo één ploesjke kan je natuurlijk niet vangen. Viespeuk denkt menig lezer nu maar dat is helaas nu éénmaal mijn ellendig lot met die put in mijn buik. En weet ge wat ? Er heeft ooit iemand een nobelprijs, nu ja een Ig nobelprijs gekregen voor het onderzoek naar navelpluis en er is zelfs een record gevestigd voor het verzamelen van navelinhoud. Het kan dus nog vunziger. 

De commentaren zijn gesloten.