aug 24, 2010

Klachten

Eigenlijk moest mijn nieuwe post over de Gouden Handen van O Senhor gaan maar ik heb blijkbaar iets goed te maken. Even een lichte glimlach maar écht opgezet met mijn laatste blogpost was hij niet.

Racistisch noemde hij het. En dat mag hij natuurlijk vinden maar dat was geenszins de bedoeling. Racisme is mij vreemd. Hij heeft wel gelijk als je het stukje leest op één niveau: schrijver onbekend, context niet helemaal duidelijk etc... Sommige passanten zullen het inderdaad zo lezen; "Wat als een Chinees dat leest ?" vroeg hij. Ik wou eerst nog zeggen dat Chinezen niet kunnen lezen... of ons schrift toch niet, maar dat was er over geweest. 

Ach ach, alle gekheid op een stokje (heeft u 'm ?) Voor de slechte verstaanders of toevallige passanten waaronder ook best Chinezen, die perfect Nederlands spreken en lezen, kunnen zitten en al dan niet gevoel voor gele (flauw) humor hebben: Ze eten ook zo raar die Chinezen...

Nee, ik moet dat hier goed maken.

De Chinezen hebben heel wat uitgevonden: Buskruit ! Ah, als dat geen uitvinding is waar we nog steeds gretig gebruik van maken als mensheid. (smiley) De kruiwagen ! Wat waren we hier zonder geweest (geen smiley) op onze berg. Het uurwerk én het vuurwerk. Het papier ! Het kompas en at last but not at least: De Tofu !!! Wat ben je als veggie zonder Tofu !!

Voor alle duidelijkheid: ik heb dus NIKS maar dan ook ECHT NIKS tegen de Chinese medemens in zijn/haar hoedanigheid van Chinees.

Volgende keer pak ik de West-Vlamingen aan, wedden dat er minder commotie ontstaat.

14:37 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chinezen, racisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.