aug 30, 2010

42°C id schaduw, 54° id zon

Ik krijg hier de mededeling dat ze deze weersomstandigheden nog nooit hebben meegemaakt. Ze zijn nochtans ook al in Egypte, Thailand en Mexico enzo geweest maar hier id Alentejo kunnen de zomers moordend zijn, een beetje te vergelijken met extremadura in Spanje en toch ook een klein beetje met de Death Valley in de VS. De toch aanwezige wind lijkt wel een haardroger op hoogste verhitting, dus veel heb je daar ook niet aan. Enige oplossing: verfrissing zoeken in huis. Al bij al lijkt die pakweg 28°C in huis aangenaam koel.

Een dag aan zee (Milfontes) gisteren bood de verhitte hoofden enig soelaas. 't Is niet dat ik het niet gezegd heb. "Dat is daar heet in de zomermaanden hoor." Steevast kreeg ik als antwoord: "Ja warm maar dat is daar anders. In zo 'n zuiderse landen kan je daar beter tegen." Niks tegen te beginnen en dus hun reis geboekt voor eind augustus. En nu liggen ze daar hé, met hun benen naar boven, van mijn mooi bed te druipen...

Voor Senauke kan het niet warm genoeg zijn, dat vreemde beest zou nog op mijn schoot kruipen als 't kon.

15:03 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alentejo, portugal, extremadura, spanje, death valley |  Facebook |

aug 26, 2010

'Ze' en Skynetblog

Vooreerst moet het mij toch eens van het hart: die nieuwe Skynetblogs trekt op niks. Sorry, maar ik zie geen verbetering hoor.

'Ze' zijn dus gearriveerd. Met pak en zak en een grotere auto dan gepland. Eerst de mensen nog gefopt over hun accomodatie en dan hen het nieuwe koninkrijk getoond.

Tjonge, jonge dat is hier mooi. Die O Senhor heeft handen aan zijn lijveke en het ontwerp en de decoratie, waar ik uiteraard ook voor iets tussenzat, zijn subliem. Zóóó Schoon !

Tijdens de twee zomermaanden leefden en leven O Senhor en ik zo goed als gescheiden van elkaar. Eerst nogal onverhoopt afgereisd wegens wederom een erg ziek grootje, dan even terug naar P en dan zoals reeds lang op voorhand voorzien een dik drieweeks verblijf voor een bepaalde reden, dan weer naar P alwaar O Senhor mij oppikte en 36 uur later zelf vertrok voor een week.

Nog 3 nachten de kribbe voor mij alleen. Zalig in ons nieuwe bedje in onze nieuwe slaapkamer en heerlijk gebruik van onze nieuwe badkamer en nog net niet affe dressing. En toen vloog ik naar het oude, net iets minder mooie gedeelte, alwaar wel al een zithoek en keuken deel uitmaken van het geheel. De K-moeder en -vader liggen nu te snurken in mijn zachte bedje, doen pipi en kaka op mijn mooie wc en wassen hun vuile, bezwete, antieke lijven in mijn heerlijke douche. Allez, 't is hun gegund... voorlopig toch :-). 

Pardon ? Ah, u wil beelden bij de tekst. Misschien volgende week want de mensen hebben daar her en der hun hebben en houwen neergepoot en dat prezonteert (met Franse r en een beetje nasaal uit te spreken) ni.

Binnenkort te huur: het oude gedeelte. Stuur uw cv maar want niet iedereen komt in aanmerking. U bent milieubewust ('s zomers zuinig met water, 's winters zuinig met ellentrik etc...) u bent een beetje technisch aangelegd (het draait hier op zonne-energie, er zijn pompjes etc...) en at last but not at least: U bent minstens een dierenvriend en kattenliefhebbers hebben een beentje voor.

23:20 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ze zijn in aantocht...

'Ze' zijn de koningin-moeder en -vader.

Later meer want nu kan ik natuurlijk nog niks vertellen...

09:44 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koningin-moeder |  Facebook |

aug 24, 2010

Klachten

Eigenlijk moest mijn nieuwe post over de Gouden Handen van O Senhor gaan maar ik heb blijkbaar iets goed te maken. Even een lichte glimlach maar écht opgezet met mijn laatste blogpost was hij niet.

Racistisch noemde hij het. En dat mag hij natuurlijk vinden maar dat was geenszins de bedoeling. Racisme is mij vreemd. Hij heeft wel gelijk als je het stukje leest op één niveau: schrijver onbekend, context niet helemaal duidelijk etc... Sommige passanten zullen het inderdaad zo lezen; "Wat als een Chinees dat leest ?" vroeg hij. Ik wou eerst nog zeggen dat Chinezen niet kunnen lezen... of ons schrift toch niet, maar dat was er over geweest. 

Ach ach, alle gekheid op een stokje (heeft u 'm ?) Voor de slechte verstaanders of toevallige passanten waaronder ook best Chinezen, die perfect Nederlands spreken en lezen, kunnen zitten en al dan niet gevoel voor gele (flauw) humor hebben: Ze eten ook zo raar die Chinezen...

Nee, ik moet dat hier goed maken.

De Chinezen hebben heel wat uitgevonden: Buskruit ! Ah, als dat geen uitvinding is waar we nog steeds gretig gebruik van maken als mensheid. (smiley) De kruiwagen ! Wat waren we hier zonder geweest (geen smiley) op onze berg. Het uurwerk én het vuurwerk. Het papier ! Het kompas en at last but not at least: De Tofu !!! Wat ben je als veggie zonder Tofu !!

Voor alle duidelijkheid: ik heb dus NIKS maar dan ook ECHT NIKS tegen de Chinese medemens in zijn/haar hoedanigheid van Chinees.

Volgende keer pak ik de West-Vlamingen aan, wedden dat er minder commotie ontstaat.

14:37 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chinezen, racisme |  Facebook |

aug 11, 2010

De Chinezen

Eigenlijk heb ik ze nooit gemogen. De Chinezen. Ze zijn zo... ja hoe zal ik het zeggen... zo onecht. Ze kijken zo raar en ze stappen zo raar, op zo van die rare voetjes enzo. Ze praten ook heel erg raar. Over lijst en kikkelbilletjes en libbetjes in lokesaus enzo. En ze betalen zo weinig. Ik was vlug tevreden als jobstudent. gewoon een paar huizen verder en ik kreeg er een maaltijd bovenop maar zelfs in die tijd was werken voor 120 Frank/uur een bedrag om mee uitgelachen te worden. Het zij zo, voor datzelfde geld kon ik ook nog eens mijn Chinees bijschaven. Althans, dat was wat sommige klanten dachten. Als de Chinese vrouw in haar r-loze gekwek en gemek ontstak en ik dan nog antwoordde ook bleef menig klant mij met open mond aanstaren. Eén kerel kon er niet van over en vroeg me in perfect Aantwaarps: "Sprekte gai Chineis ?" Spreken ni zo maar ik versta het wel zei ik.

Maar eigenlijk waren de meeste, van die in de jaren '70 in elk boerengat neergestreken Chinezen, niet eens echte Chinezen. Toch niet het soort Chinezen dat je tegenkwam in een echt Chinatown. Het New Yorkse Chinatown bijvoorbeeld, dát waren nog eens échte Chinezen. Ze praatten nog vreemder en ze keken nog veel vreemder en ze zagen er vooral ook nog veel loucher uit. Volgens mij waren hun oogjes ook nog veel kleiner. Echte afzetters en slavendrijvers. En vuil. Chinezen zijn uitgesproken vuil. Stinken ? Hun huizen en straten wel maar: nope, Chinezen die stinken niet, aigenlek. Veel ? Ja, veel te veel maar dat moet ik ze nageven, ze hebben dat begrepen. Ik ben vóór de éénkindpolitiek. Zeker voor Chinezen. Probleem is dan wel weer dat ze enkel hun jongetjes houden en hun meisjes weggooien. En dan hebben ze een jongetje en dan wordt dat weer gepikt. Stomme Chinezen.

Nog even terug naar NY: De Italiaanse wijk werd niet enkel opgeslokt door het gele gevaar, ze bleken ook nog eens goeie maffiosi. Nog altijd trouwens. En afzetters en slavendrijvers zijn het ook nog steeds. Ge dacht toch niet dat die Chinese rommel gemaakt werd door mensen die ook rechten hebben. Nee, die Chineeskes zijn al lang blij dat ze 16 uur per dag voor een hongerloon mogen werken. En zieke Chineeskes hebben ook geen ziekenkas. 't Is maar dat ge het weet.

Maar waar ik eigenlijk wou toe komen... Dat Chinees gevaarte dat de poort naar het Antwerps China Town moet voorstellen, blijft dat zo staan ? Echt ?

Dat mag niet. Dat staat niet in 't midden. Echt serieus, dat ding staat veel te veel naar het hotel toe en dat oogt zo slordig en onevenwichtig, bovendien staat het ook nog eens op twee belachelijke dunne paaltjes. Eens goe leunen en dat ligt er hé. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd dat zweer ik u.

20:17 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aug 06, 2010

Vlug vlug nog een postje

De Rainha maakt weer het mooie weer in la Belgique terwijl O Senhor zijn nikkel afdraait in de hitte van den Alentejo. Toch niet fijn dat ik er niet bij kan zijn maar er was geen ontkomen aan. Ben wel benieuwd hoe het er in één keer al gaat uitzien.

Vond de mensen hier vandaag maar zuur, vooral zo een bepaald soort mensen kan toch zo onbeschoft zijn. Ze moesten die allemaal eens op cursus naar de US sturen. Wel veel toeristen in de koekestad, da's altijd gezellig, frans, engels, spaans, italiaans, portugees, iets scandinavisch etc... (allemaal met een hoofdletter maaar ben te lui om dat te veranderen).

22:29 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |