sep 26, 2010

Vijgen

004.JPGHun bunker

008.JPG

en het wederom vervallen huisje

 

 

Die van ons waren bijna allemaal geplukt dus toog ik naar de overkant. Het door het Brits/Portugees koppel achterlaten huisje en bijbouwsels heeft nog drie figueiras (vijgenbomen) en ik zag ze bijna lonken van in vogelvlucht let's say 1km (dik half uur doorstappen door berg en dal).

Het toentertijd (op hun niveau) opgeknapt huisje staat er wat zieltogend bij, de houten hutjes, bijna niet meer bereikbaar wegens verrotte planken, lijken er het bijltje bij neer te willen leggen.

Een paar weken geleden hoorden we echter uit die richting stemmen over de heuvels galmen. Een mens begint dan uiteraard te speculeren (in de zin van dingen bedenken die zouden kunnen gebeuren)... Komen ze terug ? Neuh. Proberen ze te verkopen ? Zou kunnen, daar wordt toch over gegist id buurt. Is het verkocht ? En aan wie dan ? ...

In feite hebben we niet veel echte buren meer: de buren waarmee we het meest contact hebben komen enkel nog werken op de boerderij, zijn broer en rivaal voor het leven, van hetzelfde laken een pak. Iets verderop werd de boerderij wat opgeknapt en wordt ze weer permanent bewoond maar die mensen kennen we eigenlijk niet. En dan zijn er de toekomstige buren uit Nl, die zullen er stilaan weer gaan aankomen in oktober. Dat zijn eigenlijk wel heel verre buren... hoe zit dat ook al weer: beter een verre buur dan een goeie vriend of beter een vriendelijke buur dan... laat maar.

Ah ja, die verse vijgen zijn overheerlijk.

19:52 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Wat mooi, die verlatenheid van het Portugese land.

Gepost door: danique | sep 27, 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.