okt 23, 2010

Mooi mooi mooi

Zo 'n mooi weer vandaag. Een dag om aan de grote schoonmaak van het katten- rommelkamertje te beginnen. Geen dag te vroeg. Ge houdt het niet voor mogelijk met vier katten in en om het huis maar het is daar verworden is tot de residentie van een waar muizengeslacht. Een stelletje kakkende en pissende knagers om u tegen te zeggen. Het kamertje diende de laatste zes maanden vooral om spulletjes op te bergen uit de ruimtes die afgewerkt gingen worden en als voorraadkamertje. De menselijke consumptiemiddelen bestaan enkel uit bokaal, tetra en blik maar er staan ook zakken droogvoer voor de poezen, bovendien staat daar ook altijd een voedselsysteem voorde Portupoezen als we langer uithuizig zijn. U begrijpt, een beter fastfood restaurant bestaat er niet in de buurt. Nu is het wel zo dat we al jaren geen muis gezien hebben maar sinds een tijdje is dus het hek van de dam gegaan. Degoutant veel muizenstrontjes én piskes, vooral dat laatste is nogal erg onhygiënisch. Mannetjesmuizenpipi brengt namelijk gevaarlijke ziekten mee  en dat er gepipied is geweest dat hebben we geweten bah bah bah.

Enfin, we zijn al twee dagen bezig met gaatjes dichtmaken en opkuisen. Morgen de voorlopige finishing touch en dan hopen dat we niet ziek worden.

Tijdens het opkuisen stond ik plots oog in oog met een gedesoriënteerd muisje, ocharme toch, 't zag er zo schattig uit en ik wou het nog vangen en in 't bos gaan zetten maar... Vlekje is zich komen moeien :-(

20:25 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Portupoezen, wat een prachtig woord!

Gepost door: danique | okt 28, 2010

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook plekken in ons kleine kasteel of grote huis waar vantijd tot tijd muizen komen: zolder, stallingen: ik plaats gewoon korrels waar je zelfs ratten mee koudkrijgt: elke winter komen muizen en ratten in deze stallingen omdat het er warm is en omdat er voedsel voor de kippen en de honden staat: katten heb ik niet en je houdt deze best wel goed gescheiden van die korrels; maar de muizen ruiken die korrels en ze zien dat als voedsel en meestal is na twee waken zo'n ruimte weer vrij: toen we voordien muizen of ratten hadden heb ik er ook eens een poes bijgezet maar die kunnen zo'n leger niet de baas: je moet zorgen dat de muis jou vindt, dat is veel makkelijker .... ga je weg bij skynet ... ? terug naar blogger? of verdwijnen?

Gepost door: I De Rycke | nov 03, 2010

Reageren op dit commentaar

Mmm, niks voor mij zo 'n korrels. Vind het al zo afschuwelijk om ze gevangen te zien worden door de katten.
Weet nog niet waar naar toe...

Gepost door: a rainha | nov 06, 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.