jan 14, 2011

Koelkast clean

Eigenlijk heb ik een hekel aan javel (chloorwater schijnt hetzelfde te zijn maar dan voor Nl'ers) maar als er schimmels bij komen kijken dan is het toch oplossing nummer één. Gevolg is een broek met stipjes en een sluimerende hoofdpijn. Maar z' is proper, ze blinkt en z' is vrij leeg. Er werden best wat lekkere dingen weggegooid (potje nootjes, flesje jalapeñosaus,...) maar eigenlijk doet dat ook wel goed om er zo eens met de grove borstel door te gaan. Ik ben geen weggooier en dus blijft er wel eens een tubetje ketchup of een potje weetikwat jaren wachten tot opening en verorbering. Zolang het niet kan gaan beschimmelen en de houdbaarheidsdatum nog ver in het verschiet ligt mag dat dingetje mijn ijskast vol maken.

Voor de rest duurt dat bij ons altijd toch een week alvorens wij weer op onze plooi zitten. Er wordt nog druk opgeruimd, gewassen, gepoetst etc...

Het weer daar mogen we nog niet echt van klagen, overdag wordt het hier altijd een lekkere 18 à 20°C, vanaf een uur of vijf dalen de temperaturen gestaag en zoeken we graag heil aan de binnenkant van ons huis. De stoof doet haar werk. Het gasstoveke vult, mits verluchting, aan in de badkamer.

De batterijen laden genoeg op om de wasmachine te gebruiken en af en toe de computer aan te zetten, een keer te stofzuigen en een hele avond het licht te doen branden. CV laten we nog maar even zo. Er duiken ondertussen weer wat wolken op en dus kan ik best energie sparen en dit ding afsluiten. Nalezen is er de laatste dagen niet bij, dus vergeef mij eventuele foutjes.

17:00 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijskast, koelkast, schimmel, javel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.