jan 20, 2011

Ben de draad kwijt

Een oud mannetje sleffert wel erg langzaam het medisch centrum tegemoet, maar ergens waar je het pad (15m) met wat fantasie toch wel al de inkom kan noemen, komen we samen. Nu ben ik meestal niet zo schofterig dat ik met een iets snellere tred oude mannetjes de pas ga afsnijden en ook nog ga voorbijsteken, maar om daar nu zo blijven achter te slenteren vond ik ook maar raar. In fracties van seconden bedenkt ge dan om toch te gaan inhalen en aan de echte inkom de deur open te houden zodat het meneertje alsnog voor mij zou kunnen aanschuiven. O Senhor is, in tegenstelling tot mij, niet altijd even bedreven in gedachten lezen en keek halverwege de 15 mij al met een scheef oog aan. Ja zeg.

En binnen was dat ventje verdwenen. Het was al gezeten naast zijn iets behendiger vrouwtje dat hem natuurlijk al een kwartier tevoren had ingehaald. Heb ik die deur weer voor niks opengehouden. (Is om te lachen he O Senhorke.)

Maar waar waren we gebleven ? Juist, het medisch centrum dus. Ondanks de korte rij voor mij duurde het toch een dik halfuur alvorens ik mij mocht identificeren. Het was niet allemaal even duidelijk, vooral de ogen van de mevrouw aan de balie gaan een beetje achteruit denk ik maar toegegeven de getalletjes op mijn kaartje zijn niet echt groot uitgevallen. Maar 't ging in orde komen. Een zesde van wat ik vorige keer had betaald zonder kaartje, want hier betaal je dus vóór je visite en niet nadien. Er zullen redenen zijn zeker.

En toen werd ik met naam en toenaam afgeroepen en moest ik me haasten tot bij de dokter die me al meteen helemaal in zich op nam. Brrr. Ze troont me mee naar haar ... bureautje... praktijkje... dokterskamertje. "Diga ?" Zeg het eens ? dus.

Ze bijt net mijn neus niet af en sleurt me mee richting verpleegster. Die vraagt me vriendelijk wat te doen en overlegt met de dokter...

Netjes, hygiënisch en vlug heeft zij de draadjes verwijderd en mij nog even laten checken bij de dok. Er kon toch nog een lachje af nadat ik 'Basta' had gezegd en ik mocht beschikken.

 

16:49 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.