feb 06, 2011

Welkom terug op de heuvel

Het zonnetje scheen vanmorgen fel de slaapkamer binnen, dat zag er alvast goed uit. Toch maar vlug naar de zitplaats want daar brandt de stoof. Gewoonlijk toch. Als O Senhor het niet voor zichzelf doet dan doet hij het wel om van het gezaag van de Senaukespoes af te zijn. Er hing nog wel wat warmte maar we zaten een beetje door de voorraad dus ging de Senhormens nog wat hout kappen of beter gezegd 'kloppen'.

En nooit willen luisteren he, telkens opnieuw moet ik waarschuwen dat hij moet uitkijken voor wegspringende splinters of andere wegspringende projectielen. Eigenlijk heb ik dat al een beetje opgegeven want die doet toch zijn zin maar het was zo ver he...

"Rainha, geef eens wat water" fluistert een strompelende, gepijnigde man. In elkaar gedoken staat hij bloed te spuwen. "Een plank tegen mijn lip" lispelt de getormenteerde houtklopper. Ha ja, dat moest er eens van komen. Ik was al heel blij dat het niet in zijn oog was, de stommerik, hij moest er nog een pak rammel bijkrijgen. Allez, lipke verzorgd en niet te veel meer lachen of lipke scheurt weer open.

Als troost een mandarijntje.

O Senhor mag niet te veel fruit eten want dan ligt zijn buikske overhoop. Ik opper nog dat hij al twee appelsienen in zijn nekske heeft geslagen maar dat slaat hij natuurlijk in de wind... over wind gesproken nu heeft hij heel erg veel krampekes en heeft hij al drie keer op de pot gezeten. Aaaargh.

Zijn manier om mij welkom te heten.

 

 

 

19:46 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.