feb 18, 2011

Gedeelde leed is halve leed

Een magere troost.

Toen we dus gisteren wat beteuterd id zonnewinkel stonden kwam er een Jeep de parking opgereden. De chauffeur stapt uit aan de rechterkant en draagt in haar armen precies hetzelfde toestel als het onze. Het Engels meneertje waarmee we iets tevoren aan de praat waren geraakt had haar al min of meer op de hoogte gesteld van de waarschijnlijke uitkomst: '1200€ naar de bliksem.'

Bij haar alle hoop dus iets vlugger id kiem gesmoord. En bleek ze toch uit hetzelfde dorp afkomstig als wij zeker. Een godvergeten dorp met wat godvergeten huizen huizen id wijde omtrek en ziedaar beiden de weinig goedgezinde weergoden op bezoek gehad die ochtend.

En daar sta je dan te denken waarom ze die toestellen niet sowieso uitrusten met een bliksemafleider. Die dingen schijnen te bestaan maar schenken slechts 50% zekerheid. Ze kosten weliswaar ook nog eens 200€. Verzekeringen hier zijn dan ook nog eens niet tuk om je te verzekeren en dus hoop je maar het beste voor de toekomst.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Toch nog even het Engels meneertje van de Mobilhome ter sprake brengen.

Bla bla bla en bla bla bla, nee een tof babbeltje maar waar ik toe wou komen is het volgende:

Hoe zit het met de regering in Belgium ? Blablabla... Tja wat kun je meer zeggen, het is toch veel blabla en weinig actie. Het land doet het economisch zeker niet slecht (in vergelijking met pakweg Portugal) maar enkele mensen willen graag andere waarheden de wereld insturen. Maar ik wou meer hier naar toe... "Oh I like Belgium. Especially Antwerp, fantastic culture."

Voila, zo hoort u het ook eens van een ander.

Er volgde natuurlijk nog een verhaal over frieten en hét biercafé en hoe dronken hij wel niet geweest was etc... Of hij ook tegen onze kathedraal gepist heeft heb ik niet durven vragen. 

 

 

 

 

23:13 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.