feb 28, 2011

Grafschennis

Onze katten hebben een eigen begraafplaatsje. Bache, Frauke en pipike liggen kort bij elkaar, stafkes asjes werden ook daar id buurt uitgestrooid.

Een beestje begraven mag hier onder noemer noeste arbeid geplaatst worden, steen en rots maken graven niet makkelijk. Echter, de everzwijnen weten er wel weg mee. Elke nacht wordt er wel ergens ten velde een heel perkje omgespit door de stevige varkensneuzen. Maar vannacht hebben ze de beest uitgehangen. Baches grafje werd helemaal omgewoeld, stenen her en der en een diep gat. Kortom niets minder dan grafschennis. Het arm dier.

Of zou het duiveltje toch uit de doden zijn opgestaan en 's nachts door het donkere bos de andere beesten de stuipen op het lijf aan 't jagen zijn ? O wee, wie het monstertje ook maar iets in de weg gaat leggen, zijn klauwen met weerhaken zullen in uw vlees haken, zijn ongetemde blik zal u doen wegkwijnen, zijn satanische lichaamsvochten (lees: katerpipi) zullen u doen bezwijmen... Gij lelijke zwijnen. 

feb 25, 2011

Zon, zon, zon

Elektriciteit in overvloed en gisterenavond de eerste avond zonder verwarming. Overdag halen we toch zeker zo 'n 20°C en dan zijn wij blij.

Gisteren zaadjes geplant, zaadjes van tomaat en meloen.

Lees meer...

11:08 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

feb 24, 2011

Handschoenkastje

Zaten er echt ooit enkel handschoenen in de handschoenkastjes ?

Wij hebben er vooraan twee, boven elkaar, en verdeeld over beiden zitten daar sokken, potjes ontsmettingsmiddel, wegenkaarten, een potlood, papieren van weetikveel, een mini potje nivea, flos, een mes, papieren zakdoekjes, deo, toiletartikelen, ... 

Tussenin hebben we ook nog twee bekerhouders, die meestal meestal niet functioneel zijn wegens te vol met andere 'benodigdheden', en twee bergruimtetjes (ruimtetjes ?). Daar zitten lege cd hoesjes (momenteel: JJ, U2, Grant Lee Buffalo, Dylan, Cohen en de 01-10 cd), een pak eucalyptus bollekes (Nl: snoepjes), een Gps, laders allerhande, wat bestek, ...

In onze voordeuren zitten er ook nog vakjes, die aan de chauffeurskant herbergen 'de papieren' aan de andere kan zit een wegenkaartboek van Europa. 

Vooraan zit ook nog een minivakje dat als asbak zou kunnen dienen maar in die hoedangheid verboden is te gebruiken.

Echter overal, in elk vakje, bakje, gleufje, spleetje, etc... huist er ook geld. Véél geld ! 't Is te zeggen, zo veel dat je je nog net de meest levensnoodzakelijke middelen kan aanschaffen in een Aldi. Zo een dikke 25 euro konden we bij elkaar scharrelen toen bleek dat de betaalautomaten in de hele shoppingzone en omstreken plat lagen.

Meestal heb ik wel ergens nog een dikker briefje cash zitten voor noodgevallen maar dat hadden we vorige keer al moeten aanspreken, uit de automaat komt er per keer slecht 500€, 2x 200 en nog een keer 100 Aangezien dat het bedrag was dat we moesten neertellen voor onze vervangomvormer bleef er toen enkel wat portemonnee en noodgevallen cash over voor water, brood, toespijs én katteneten.

Om maar te zeggen dat we dus geen ordelijk georganiseerd voertuig in ons bezit hebben maar zelden in grote nood verkeren als we getroffen worden door overmacht. Altijd alles in voorraad want ik heb nu de kastjes voor u uitgeladen maar achter ons bevindt er zich nog een wereld van huishoudelijke organisatie. Twee matrasjes, een armemensenzak (blauw/wit geruite kubussen) gevuld met slaapzakken, dekentjes en kussentjes. Er staat ook een grote ikeabak met twee ruim gevulde toiletzakken, wc papier, keukenrol, 2 truien, 2 t-shirts, lange broeken, ondergoed, joggings, ... er liggen ook nog werkhandschoenen, regenpakken, een dozijn fluohestjes (ja, toch: hestjes en niet gewoon vestjes), een rode kruis pakketje etc... 

In de auokelder ligt ook nog een tent, een driehoek en een krik.

Meestal ligt er ook ergens nog wat voedsel in de vorm van een mars of nootjes en een 5 literfles water. Ben waarschijnlijk nog de helft vergeten maar het mag duidelijk zijn, wij overleven het wel. 

11:00 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

feb 18, 2011

Gedeelde leed is halve leed

Een magere troost.

Toen we dus gisteren wat beteuterd id zonnewinkel stonden kwam er een Jeep de parking opgereden. De chauffeur stapt uit aan de rechterkant en draagt in haar armen precies hetzelfde toestel als het onze. Het Engels meneertje waarmee we iets tevoren aan de praat waren geraakt had haar al min of meer op de hoogte gesteld van de waarschijnlijke uitkomst: '1200€ naar de bliksem.'

Bij haar alle hoop dus iets vlugger id kiem gesmoord. En bleek ze toch uit hetzelfde dorp afkomstig als wij zeker. Een godvergeten dorp met wat godvergeten huizen huizen id wijde omtrek en ziedaar beiden de weinig goedgezinde weergoden op bezoek gehad die ochtend.

En daar sta je dan te denken waarom ze die toestellen niet sowieso uitrusten met een bliksemafleider. Die dingen schijnen te bestaan maar schenken slechts 50% zekerheid. Ze kosten weliswaar ook nog eens 200€. Verzekeringen hier zijn dan ook nog eens niet tuk om je te verzekeren en dus hoop je maar het beste voor de toekomst.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Toch nog even het Engels meneertje van de Mobilhome ter sprake brengen.

Bla bla bla en bla bla bla, nee een tof babbeltje maar waar ik toe wou komen is het volgende:

Hoe zit het met de regering in Belgium ? Blablabla... Tja wat kun je meer zeggen, het is toch veel blabla en weinig actie. Het land doet het economisch zeker niet slecht (in vergelijking met pakweg Portugal) maar enkele mensen willen graag andere waarheden de wereld insturen. Maar ik wou meer hier naar toe... "Oh I like Belgium. Especially Antwerp, fantastic culture."

Voila, zo hoort u het ook eens van een ander.

Er volgde natuurlijk nog een verhaal over frieten en hét biercafé en hoe dronken hij wel niet geweest was etc... Of hij ook tegen onze kathedraal gepist heeft heb ik niet durven vragen. 

 

 

 

 

23:13 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

feb 17, 2011

$*%*£+~~---------- Blikseminslag

Mijn woorden waren nog niet koud of de volgende morgen was het reeds zo ver... O Senhor mocht de bliksem ervaren, bij mij was het een donderslag bij een heldere droom.

O Senhor id technische ruimte met de pillamp id weer... "Het deed klik en alles viel uit" Ook een goeie morgen. Behalve dat dat boeltje een hele hoop geld heeft gekost zaten ook nog verscheidene toestellen in de stekker. In België maken we er een gewoonte van bij lange afwezigheid de meeste toestellen uit de stekker te halen. De microgolf, wasmachine en de gaswandketel echter blijven meestal gewoon zitten. Zo ook hier. Bij zwaar onweer ontkoppel ik sowieso wel alvast de computer, ook bij afwezigheid en 's nachts gaat die altijd uit.

De bliksem had het gemunt op de omvormer, een onmisbaar stuk van 1200€. Na veel gepruts en gezucht kreeg hij het ding niet opnieuw aan de praat. 't Had gekund soms sla ik wel eens achterover van verbazing hoe hij dingen weer aan de praat krijgt maar met elektriciteit valt niet te sollen. Gebeld naar 'Hans van Grietje' de Zwitserse installateur en deze verwees ons door naar een leverancier in de Algarve. Een wat groter bedrijf van een Duitser.

Wij dus door veel berg en dal naar daar, onderweg nog even getroffen door de bliksem maar opgevangen door de kooi van faraday... schreef ik er zo langs de neus weg nog even bij.

Middagpauze. Ja, dan doen ze erg geïntegreerd die buitenlanders :-)... Wachten en ne Kitkatsjoklat om ons te troosten want ze zouden het in de namiddag wel eens allemaal nakijken maar het verdict zal waarschijnlijk toch zo 'n 700 eurokletsers bedragen. 's Namiddags terug id ijdele hoop dat het een kleiner mankementje zou zijn maar dat werd id kiem gesmoord. Ondertussen had Hans van Grietje wel al gezegd dat hij nog een omvormer had liggen die we voor 500€ konden overnemen.

Tja de keuze was gemaakt want het zou niet eens 700€ bedragen maar 770 + BTW.... Grmpf, ze verkopen natuurlijk veel liever een nieuwe, zo gaat dat nu éénmaal. Dus wij naar Hans van Grietje.

Zoon Hans van Grietje heeft ons verdergeholpen en wij weer door veel berg en dal en duizend bliksems en granaten met onze nieuwe aanwinst. Nu nog hopen dat de aangesloten machines het niet begeven hebben: een wasmachine -en niet zo maar een wasmachine, nee een Miele van slechts enkele jaartjes oud- , een afwasser, een micro, een gaswandketel, een telefoon en toebehoren, een muziekinstallatie en alle lampen.

In 't donker aangekomen maar daar kwam mijn geweldige pillamp (ik heb een zwak voor looplampen) weer van pas zie... pruts, pruts, en ziedaar wij zagen wederom het licht !

---------------------------------------------------------------------------------------------

Er is ook nog een klein bijverhaal maar da's voor morgen nu eerst de loopschoenen aantrekken en het onweer in...

Nee da's ni waar, de zon schijnt maar er is wel veel wind.

 

 

 

 

feb 12, 2011

O Senhor buitengesmeten

Zo, O Senhor is ook in zijn loopschoenekes geschoten en heeft mij, eergisteren loopdag 2, geaccompagneerd. Maar eigenlijk is dat niet prettig zo iemand met een ander tempo, die heeft langere benen en is vooral wat overmoedig. Dus toen hij vandaag al vroeg wat aandrong om aan onze sessie te beginnen heb ik hem wat afgeschud. En zonet begon hij wat vervelend te worden en heb ik hem maar alvast buitengeshot. 't Zal hem goed doen want de penseelduiveltjes spelen hem parten.

Straks aan mij om in mijn sloffen te schieten.

15:55 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

feb 09, 2011

Start

1-1-1-1-2-2-2-2-3-3

Het zou vanalles kunnen zijn maar het is gewoon het loopschema voor dag 1 van Start To Run.

Net voor mijn vertrek heb ik mij, met het oog op een sportieve toekomst, een paar naaiks aangeschaft ín de naaikshop te Guia (Albufeira).

En gisteren ben ik dan getooid in een trainingspakje en gehesen in de loopschoentjes de heuvel afgelopen én vooral opgelopen. Zonder timer, tellend dus tot 60, 120 en 180. 18 min. Maar, eigenlijk vraag ik mij af hoe dat eigenlijk zit als ge dat schema in de heuvels wilt aanhouden, naar beneden is uiteraard een makkie, naar boven gaat de tong net iets dieper hanger. Als ik het schema nu zo aanhoud dat ik naar beneden loop en naar boven stap... Behalve valsspelen is dat soms ook best eng. Bergaf gaat écht wel heel erg snel en ge moet eigenlijk een beetje inhouden om niet overkop te gaan.

Maar 't is gelukt en morgen komt dag 2 eraan, ben benieuwd of mijn conditie al verbeterd is :-).

11:43 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

feb 06, 2011

Welkom terug op de heuvel

Het zonnetje scheen vanmorgen fel de slaapkamer binnen, dat zag er alvast goed uit. Toch maar vlug naar de zitplaats want daar brandt de stoof. Gewoonlijk toch. Als O Senhor het niet voor zichzelf doet dan doet hij het wel om van het gezaag van de Senaukespoes af te zijn. Er hing nog wel wat warmte maar we zaten een beetje door de voorraad dus ging de Senhormens nog wat hout kappen of beter gezegd 'kloppen'.

En nooit willen luisteren he, telkens opnieuw moet ik waarschuwen dat hij moet uitkijken voor wegspringende splinters of andere wegspringende projectielen. Eigenlijk heb ik dat al een beetje opgegeven want die doet toch zijn zin maar het was zo ver he...

"Rainha, geef eens wat water" fluistert een strompelende, gepijnigde man. In elkaar gedoken staat hij bloed te spuwen. "Een plank tegen mijn lip" lispelt de getormenteerde houtklopper. Ha ja, dat moest er eens van komen. Ik was al heel blij dat het niet in zijn oog was, de stommerik, hij moest er nog een pak rammel bijkrijgen. Allez, lipke verzorgd en niet te veel meer lachen of lipke scheurt weer open.

Als troost een mandarijntje.

O Senhor mag niet te veel fruit eten want dan ligt zijn buikske overhoop. Ik opper nog dat hij al twee appelsienen in zijn nekske heeft geslagen maar dat slaat hij natuurlijk in de wind... over wind gesproken nu heeft hij heel erg veel krampekes en heeft hij al drie keer op de pot gezeten. Aaaargh.

Zijn manier om mij welkom te heten.

 

 

 

19:46 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |