mrt 12, 2011

Honden

Maar wat ik eigenlijk wou zeggen de vorige post is dat we iets na onze beslissing om de nieuwe buren eens met een bezoekje te eren we besprenkeld, beslijkt en afgelikt werden door de waakhonden Knipogen van de andere buren. Die van de 'Australiërs' in de Portugese volksmond. Goh, honden. Honden stinken en kunnen opdringerig zijn, als ze blaffen vind ik ze al helemaal sukkels en als ze grommen ben ik bang. Voor wie het nog niet begrepen had ik ben meer voor de spinnende en besnorhaarde gedomesticeerde soort. Maar ik ga ze natuurlijk geen haar krenken, nee ik ga de rustige exemplaren zelfs aaien en masseren. De drukkere soort laat ik over aan O Senhor, hij mag rollebollen en schijngevechtjes houden met de Pekkies en Blackies.

Daar bij de Australiërs kregen we drie beesten op ons dak, ééntje meer van mijn slag, een tweede tusseninne en een derde zo zot als een achterdeur. Blaf blaf, in draf door de rivier ons tegemoetkomend... Blij met ons bezoek en dan liepen ze helemaal terug naar huis  om te gaan vertellen dat er bezoek zou aankomen. Maareh, we zouden enkel passeren op weg naar de nieuwe buren. Ocharme, ze keken ons vanuit het dal teleurgesteld aan en vonden het niet fijn dat we enkel eens wuifden naar hun baasjes. Ok, binnen de kortste keren maakten ze dan maar rechtsomkeer en stonden ze 500 meter verder weer zot te doen naast ons. Twee, slechts twee, de zot en de tusseninne zouden ons wel eens zeggen hoe we precies moesten stappen...

En zo bleven die twee bij ons, alsof het zo hoorde en ze al jaren onze honden waren. Trouwe beesten, dat moet ik zeggen. Enfin, bij de nieuwe buren aangekomen vonden ze het ook daar best gezellig en bleven ze wat hangen tot we weer vertrokken. Een nieuwe route door de minijungle, ons onbekend terrein dus best wel een beetje avontuurlijk want er kwam ook nog een onweer mottig doen in de verte en zoals wij tegenwoordig behalve van honden ook veel aantrek hebben van bliksems enzo best wel spannend.

Wordt vervolgd want het ruikt hier naar hond...

 

 

 

14:33 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.