mei 31, 2011

Bambi genezen

Afstraffing socialisten. Bezuingingen. Alles beter dan Socrates....

Aldus het nieuws over de nakende verkiezingen.

Lees meer...

22:38 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 30, 2011

Braak

Donkere oevers, vochtige kieren, iel en verschoten, braakliggend terrein op een verdieping. Met trillende ledematen strompelt de stakker de trap af. Hij krimpt in elkaar, maakt zich meester van het closet en slaakt een kreetje. Hij vlijt zich op de vloer als een foetus die nog niet geboren wil worden. Er is begeerte naar duisternis en lichtheid maar er is slechts een zwaartekracht, een druk op wat een holte zou moeten zijn.

Het zijn de sinussen die hem parten spelen, daaruitvolgend vindt er een migraine aanval plaats en O Senhor is even niet meer onder de levenden. Wat zou toch de oorzaak kunnen zijn ? Koffie werd reeds geschrapt, chocolade ook (of toch bijna maar da's weer een ander verhaal), stress misschien ? Ach zo gestresseerd was hij de voorbije dagen nu ook weer niet, blij dat hij terug was op de geliefde heuvel bij zijn geliefde schepsels (vooral die met haar vlekjes, die heeft toch een streepje voor. :-)). En vooral die heb ik nog niet horen klagen ! Wat vindt zij het gezellig knus daarboven in het logeer- middagdutjesbed, samen met hare papa of minnaar, hoe dat nu eigenlijk zit daar ben ik nog niet helemaal uit. Want eigenlijk ziet ze mij toch ook wel een beetje graag en ik haar ook. 't Is zo een liefje en ze was zo oorverdovend blij die eerste nacht. Oorverdovend ? Letterlijk man, heeft die een vergroting van vermogen in decibels. Behalve dat ik me rot schrok deed het zelfs een beetje pijn. Zonder zwansen (wat een mooi woord eigenlijk), het was écht een luide galm en had in de verste verte niets meer met miauwen te maken. Gelukkig schakelde ze naderhand over op snoezig, poezelig gesnor van genegenheid en liefde.

Maar dat Senhorke dus. Hopelijk tref ik hier morgenvroeg na een verkwikkende nachtrust een dartele jonge hinde aan. Goede morgen bambi :-))) ! 

 

 

 

mei 29, 2011

Zonder titel vandaag

Nu nog hopen dat die swimmingpool zal passen op het geeffende terras. Terras in de vorm van terrassen-zoals-de-Chinezen-ze-maken-om-rijst-te-zetten en geen terras zoals een open balkon. Er lag daar al een heel bergje geleverd zand klaar dat eignelijk moest dienen om de put die we hebben laten graven te bezetten. Die put zit tot onze verbazing bijna helemaal vol, het moet hier echt veel en vaak gregend hebben. 2x2x4 zoiets. Wel een beetje uitkijken dat we er niet in sukkelen, er staat wel een plank in voor het geval dat.

Saai nieuws, maar het blijft hier bewolkt en regenachtig. De temperaturen wisselen wel af, soms warm, soms koeler maar nooit echt koud. Eigenlijk vind ik het best lekker zo. Overdag ondanks de soms dikke wolkenpakken een licht kledingstukje en 's nachts gewoon een dekbed. Eerlijk ? Van mij mag het zo nog wat aanmodderen, pun not intended want van modder is er zelfs geen sprake, de wind droogt alles netjes op. Ook de was, soms krijgt die een tweede wasbeurt maar net zo snel is die wederom droog.

 

19:12 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 28, 2011

selder, tomaten, meloenen, ....

Gaat daar iets van komen of zal alle moeite voor niets geweest zijn ? Hopelijk zullen wij tomatensoep eten tot ze onze oren uitkomt deze zomer. Aan water voorlopig geen gebrek, nog steeds elke dag een stevig onweertje. Nu ja aan water geen bebrek maar zal er ook genoeg water zijn om ons toch wel uit de kluiten gewassen zwembadje te vullen ?

Krijgen we het überhaupt geplaatst ? Het ding blijkt toch wel heel veel plaats te zullen innemen en echt veel vlak veld zonder steentjes is niet beschikbaar. Anderzijds het idee dat we, indien de zondvloed ooit zal ophouden en de zon weer ongemeen fel priemen zal, een frisse duik kunnen nemen in ons eigen water lijkt me een fijn vooruitzicht. Toch ?

 

22:48 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 27, 2011

Eindelijk !

Eerst weer een plat internet wegens alweer een blikseminslag ! What the hell. Dan naar de Algarve om nieuwe toestanden aan te schaffen en blijkt dat 's avonds niet zo maar één, twee, drie te masjeren. Dus bellen maar... Ik kan u verzekeren, BASTA zou hier nog werk aan de winkel hebben, meer heb ik daar niet over te zeggen.

En dan geraakte ik tot nu toe niet op mijn blog, ook frustrerend.

Eh, vlug een korte samenvatting want de computer blijkt ook nog eens kuren te vertonen. Traaaaaaag !

De Zinnekespoes was een uurtje na onze aankomst  al present, zjuzjelut (Vlekjespoes) heeft op zich laten wachten tot een gat in de nacht. O Senhor kon de slaap niet vangen en ging nog maar eens een kijkje nemen. Ongewenste aanwezigheid was er ook in de vorm van een dik rondgevreten baasje en onder de naam 'Bobbi'. Dat kereltje heeft stande pede een lift naar huis gekregen... vergeefs echter, de volgende morgen stond die daar weer, vol verwachting voor de self service van de voorbije maand.

Het nestje van de zwaluwen ziet er super uit, of daar al klein mannen zijn uit voortgekomen is niet duidelijk.

Het weer: natjes, soms drukkend warm, soms een koel briesje maar de onweersbuien zijn nog druk in de weer dat is duidelijk.

Plantjes over het algemeen blij en groeiend.

Verder meer in de nabije toekomst....................

 

16:46 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 22, 2011

Weg er mee

Morgen vegen we onze schup af.

O Senhor weer onder de levenden en in 't zuiden is 't eindelijk opgehouden met regenen.

Ik sta te popelen en ben benieuwd hoe het met de plantjes en het huis gesteld is en uiteraard hoe Vlekje en Zinneke het gemaakt hebben.

Toch altijd een heel gedoe om gepakt en gezakt te geraken. Morgen nog oprommelen, bokes maken, vriesvakje ontvriezen, ...

Maar eerst nog wat slapen.

01:09 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 16, 2011

Antwerp-Ghent 1-1 ?

Dedju, zoals het een echte Antwerpenaar betaamt zou ik die eerste in de titel bovenaan toch het hoogste in het vaandel moeten dragen... naar buiten toe dan toch want als we kunnen zeuren dan zullen we het ook niet laten. Maar zo waren O Senhor en ik gisteren weer in Gent. Wat een mooi bewaard patrimonium en wat een gezelligheid langs het water toch. Jammer dat het wat frisjes was maar dat maakten de Gentse kunstminnaars en info-dames dan weer ruimschoots goed. 

Voor wie het nog niet mocht weten, het Gentse infopunt (in het centrum aan st. Baafs) beschikt over een foldertje met een lijst voor veggie restaurant(je)s én frituren ! Plantaardig gefrituurde frietjes en veggie snacks waren ons deel dus gisteren. Lekker en fijn om ook eens lekker vettig id de bitterballen en andere namaakrommel te vliegen maareh... de gouden stokjes van Frituur N°1 in A'pen zijn wel beter. Dan toch een beetje chauvinstisch ?

Ge zoudt voor minder. Behalve een vochtig rivierwindje heeft het hele vuurwerkspektakel aan het MAS me zaterdag zoveel koude rillingen bezorgd dat ik terstond weer helemaal fier was Antwerpenaar te zijn. Ja ja ! Ikke.

Zo een mooie, warme, kleurrijke, spetterende gloed dat er over het eilandje hing en heel waarschijnlijk nog wel een poosje zal blijven hangen maakte zich meester over mij. Net St Tropez daar aan de jachthaven. Mooi mooi mooi.

Ah ja, het tweede bootje links van die catamaran, dat is van ons.

mei 13, 2011

Ziekte en muziekkunst

O Senhor is ziekskes en moet dus dringend genezen en aansterken alvorens we onze terugreis weer kunnen aanvatten.

We moeten hier dringend weg want onze buurman zijn plaatje blijft hangen, 't is te zeggen de mens leert basgitaar en lijkt per akkoord één uur te doen om het in zijn vingers te krijgen. Licht irritant eigenlijk.

Pas op, ik begrijp wel dat oefening kunst baart maar een ietsiepietsie meer variatie zou welgekomen zijn. Maken dat ik hier buitenkom zo meteen.

 

 

 

 

12:40 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 10, 2011

Nog steeds in B

De Senaukespoes krijgt het af en toe op haar siskes. Bij mij valt het nog mee. Zolang het zonnetje blijft schijnen zit het wel snor. Onze missie is bijna afgerond, het vertrek nadert. Maar zoals gewoonlijk valt er nog wel wat te doen.

Val ik even stil in één keer... inspiratie opgedroogd woehahaha... dus doen we nog wat Portugal.

Bij zijn haar gesleurde doch frappant eindigende video:

 

http://youtu.be/XXw5fMIYGqg

 

00:25 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 01, 2011

Maar allez zeg

Dat blijft daar nu regenen, vind ik niet erg want blijft het brandgevaar uit en kunnen de dorstigen zich laven maar echt heel normaal is dat toch niet. Zo lang al zo nat en fris, ben ik blij dat ik vertoef in het warme noorden.

Senauke is goed aan het genezen en eet ons arm. Madame wil enkel nog het beste van het beste. Ach ze heeft gelijk, als dat pakt dan moet ge dat met oeverloos gezaag en geëmmer maar afdwingen.

De claustrofobie is nog niet toegeslagen, zo weinig mogelijk thuis vertoeven is de oplossing maar tussendoor doen we wel een mini lenteschoonmaakje.

 

11:02 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |