jun 02, 2011

Appelsien laat u zien...

...Pas maar op of ik eet u op. Vroeger toen de appelsienen nog spraken staken er tussen een kilootje altijd wel enkelen met een wikkeltje, geen idee waarom maar ik vond het wel geweldig om dat papiertje aan de hoekjes gevouwd en zo nog half de vrucht bedekkend met 4 'pootjes' naar me toe gerold te krijgen of het als ik wat groter was dat zelf te proberen. Soms ging Sien dan overkop en lag ze daar voor dood met de pootjes naar boven maar meestal kwam ze mij gezwind toegerold. Net genoeg een beetje op een spin lijkend om eng genoeg te zijn maar weer net iets te oranje en te weinig pootjes om mij uit mijn lood te slaan.

En wel hier en nu: 30 eurocent/kilo. Ze smijten ze naar je kop. Gelukkig vind ik de sinaasappel de lekkerste der appelen. Liefst geperst, zo een drie glazen haal ik uit 4 stuks en dat is genieten. De arme Senhor mag er wegens buikpijnekes slechts ééntje / dag. Oh, 't is toch een sukkeltje.

Ik val in herhaling voor de oplettende lezer (O Senhor bvb.) maar de appelsien komt oorspronkelijk uit China: appel china - appelchien - appelsien. In't Engels wel gewoon 'Oranges' en in 't Frans ook, hier 'naranjas', raar he.

12:26 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.