jun 18, 2011

Buurman senior

Knock knock !!

O Senhor opent de voordeur: "Ah buurman Senior." Geen alledaagse passant.

Buurman Senior had twee gevulde plastic zakjes bij zich en alvorens deze de offreren benadrukte Buurman Senior dat hij de zakjes wilde recupereren. Nog een échte Portugees zie, hij hangt zijn zakjes vast nog ergens ter verluchting en/of droging. We kunnen er nog wat van leren. Waarschijnlijk geen pedaalemmertje id keuken bij Buurman, Buurvrouw en Buurzoon Senior. De zakjes zijn ook nog echt van antieke makelij: het rozige, iets of wat stevige type.

BuurmanS had minder goed nieuws over zijn vrouw, zij heeft wat hartproblemen. Hopelijk niet te erg. BuurmanS zelf ziet er, voor een prille tachtiger die elke dag dag nog zwaar boert en zelf al wat gezondheidsprobleempjes heeft (gehad), nog erg monter en kwiek uit.

BuurmanS is ook altijd heel erg nieuwsgierig naar al wat rond ons of onze Monte draait, we worden dan ook gretig uitgehoord, maar dat vinden we niet erg.

Net gepoetst en daarom een vodje (dweil) om de voeten te vegen maar daarom niet minder gastvrij en daarom vragen we BuurmanS binnen. Alcohol mag de arme Portugees niet meer drinken, mijn soep lachte hij weg en iets anders wou hij ook al niet. Niet dan. O Senhor had hem een plaatsje gemaakt id zetel maar daar ging hij ook al niet op in, rare mensen toch. Maar het geestigste vond ik toch zijn sprongetje óver onze vod ! Maak dat nu mee. Zowel naar binnen als naar buiten.Lachen

 

 

 

14:17 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.