jan 04, 2011

Aftellen...

Aftellen schreef ik.

Meer moet dat niet zijn... of wel ?

Mountain view California ?

Later meer.

 

01:16 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dec 27, 2010

Meanwhile

In 16 keer door de heenreis op deze blog. De reis duurde 2,5 dag. Nu naar de terugreis uitkijkend.

De dagen lengen inmiddels en ik voel dat de lente in aantocht is... in Portugal natuurlijk. In februari kunnen we middels een winkeluitstap naar de Algarve toch reeds genieten van de eerste bloesems.

CV.JPG

Alweer 3 jaar geleden: mijn Frulleke.

23:20 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dec 06, 2010

Toch nog even hier...

...bij de Skynetblogs dus.

Enkele dagen geleden een invasie van bezoekers gehadop deze blog. Een mens is dan natuurlijk nieuwsgierig waar er een link werd geplaatst én naar wat én waarom. Het moet een Nederlandse zijn want 95% bleek onder de Dutch flag.

Enfin, wij (O Senhor, Senauke en ik) samen in la Belgique. 11°C bij vertrek, de nacht aan de Spaanse grens 6°C, onderweg in Spanje sneeuw en 0°C tot 3°C, in 't noorden van Spanje en het zuiden van Frankrijk aan de kust stegen de temperaturen wederom naar 9°C, te doen om de nacht door te brengen, daarna terug sneeuw en koude 2°C.

 

 

20:15 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nov 01, 2010

Weg bij Skynet ?

Misschien.

14:16 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

okt 25, 2010

Schimmenspel geschoten

Shadow1.jpgGeen makkelijke opgave hoor, in de oksel een gestreept beest en in de knieholte een gevlekt exemplaar. Het schaduwtje links onder behoort toe aan die laatste. Met de linkerarm tasten naar de camera en dan ruggelings schieten.

Shadow2Vlekje.jpg

00:01 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schimmenspel, vereeuwigd, kat |  Facebook |

okt 23, 2010

Mooi mooi mooi

Zo 'n mooi weer vandaag. Een dag om aan de grote schoonmaak van het katten- rommelkamertje te beginnen. Geen dag te vroeg. Ge houdt het niet voor mogelijk met vier katten in en om het huis maar het is daar verworden is tot de residentie van een waar muizengeslacht. Een stelletje kakkende en pissende knagers om u tegen te zeggen. Het kamertje diende de laatste zes maanden vooral om spulletjes op te bergen uit de ruimtes die afgewerkt gingen worden en als voorraadkamertje. De menselijke consumptiemiddelen bestaan enkel uit bokaal, tetra en blik maar er staan ook zakken droogvoer voor de poezen, bovendien staat daar ook altijd een voedselsysteem voorde Portupoezen als we langer uithuizig zijn. U begrijpt, een beter fastfood restaurant bestaat er niet in de buurt. Nu is het wel zo dat we al jaren geen muis gezien hebben maar sinds een tijdje is dus het hek van de dam gegaan. Degoutant veel muizenstrontjes én piskes, vooral dat laatste is nogal erg onhygiënisch. Mannetjesmuizenpipi brengt namelijk gevaarlijke ziekten mee  en dat er gepipied is geweest dat hebben we geweten bah bah bah.

Enfin, we zijn al twee dagen bezig met gaatjes dichtmaken en opkuisen. Morgen de voorlopige finishing touch en dan hopen dat we niet ziek worden.

Tijdens het opkuisen stond ik plots oog in oog met een gedesoriënteerd muisje, ocharme toch, 't zag er zo schattig uit en ik wou het nog vangen en in 't bos gaan zetten maar... Vlekje is zich komen moeien :-(

20:25 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

okt 21, 2010

Zwitserse Coolcat

Wij hebben gisteren een keicoole kat ontmoet. Die werd lastiggevallen door een jonge zotte hond van het middenformaat maar dedju dat beestje sloeg en klopte stevig terug. Respect man.

Coolcat is behalve half Angora ook adoptief Zwitserse. Haar personeelsleden zijn Hans en Grietje, een Zwitsers koppel dat al 25 jaar in Portugal woont. Wij noemen ze Hans en Grietje omdat ze, of toch vooral het mevrouwtje, er uitzien als... jawel Hans en Grietje.

Maar eigenlijk ziet Grietje er meer uit als een Heidi bedenk ik mij nu zo ineens.

okt 19, 2010

Zonsopgang

Het moet al zijn dat ik nóg wakker ben of onderweg maar een zonsopgang dat maak ik -shame-on-me-want-meest-fotogenieke-moment-van-de-dag- niet elke dag mee. Maar gisteren had ik het voorrecht te genieten van een ochtendgloren als nooit tevoren; nee da's misschien ook wat overdreven maar het rijmt wel :-). Het privilege om het vanuit mijn bed te mogen beleven droeg daar natuurlijk ook toe bij. Eigenlijk lag ik met mijn rug naar het venster toe en speelde zich tegen de muur een schimmenspel af. Het mooiste moment nam slechts enkele seconden in beslag en de vereeuwiging heeft niet plaats gevonden maar volgende keer héb ik hem, weliswaar niet dezelfde maar toch...

15:32 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zonsondergang, ochtendgloren, portugal, schimmenspel |  Facebook |

okt 17, 2010

Deus of beter dEUS en Portugal

Deus en Portugal kan je in één adem noemen maar ook ts dEUS en Portugal klikt het al een tijdje.

Tom Barman wordt geïnterviewd aan een Portugees venster in Lissabon. Is die mens nu zenuwachtig ? voelt die zich ongemakkelijk ? Onzeker ? Vlooien ? Speed ? Of is hij gewoon zichzelf ?  

http://www.youtube.com/watch?v=sQA5c4OCW-w

Mooi ook die link naar Cohen zo plotsklaps want die Leonardmens hangt hier nog elke dag in de boxen.

http://www.youtube.com/watch?v=sGoJTRK0qdM

Ge zult op de links moeten drukken om een filmke te kunnen zien, omde één of andere reden hebben ze ook dat hier bij Skynetblogs veranderd en schijnt het mij niet meer te lukken rechtstreeks te linken... zal wel aan mij liggen.


http://www.azlyrics.com/lyrics/leonardcohen/teachers.html

 

okt 14, 2010

Amai amai

'Amai' is een uitroep die veel gebruikt wordt in Nederlandstalig België.

De betekenis kan je vergelijken met het Noord-Nederlandse 'oei' of 'jeetje'.

De herkomst is terug te vinden in het Engels; een verbastering  van 'oh my'. Waarschijnlijk is dit woord met de honderdjarige oorlog naar ons land gekomen.

En dan nu de link met Portugal:

Sommige mensen denken dat de herkomst van 'amai' in het Portugees terug te vinden is en een verbastering van 'ah mãe de Deus' zou zijn. Het zou door Portugese Joden, die opde vlucht waren voor de gevolgen van de Portugese reconquista en de latere Spaanse bezetting van Portugal, geïntroduceerd zijn in Vlaanderen.

Met dank aan Wikipedia

En wat ik eigenlijk wou zeggen: Amai, amai 't is dikke spinnentijd en ook wel dunne spinnentijd. Amai amai amai. Weeral drie van die joekels gezien en één die wou binnendringen. Amai zenne.

Zenne = is zoiets als 'hoor'

Even een kort intermezzo want O Senhor slaakt een gilletje.

Hahaha! Er zat een muisje in het bordje met katteneten. Hahaha, 't was mijn toer om de held uit te hangen... Muisje kon niet uit het bordje, glipte telkens naar beneden en toen moest ik muisje helpen en muisje zit nu onder de stoof...

En nu zijn de katten binnen en Vlekje weet dat er iets onder de stoof zit. Ocharme.

Allez, morgen worden alle gaatjes definitief gedicht, hij is overtuigd.

 

okt 12, 2010

Een héééél dikke spin

SPIN 2 kopieTJE.jpg

Referentie: schoenmaat 45.

Gezwind wou ik mij naar de zonnige buitenkant van ons huis begeven deze voormiddag toen een korte hartstilstand zich van mij meester maakte: een kanjer. Ik zong het even uit en O Senhor had dat weer meteen begrepen. Volgens mij sloeg ook zijn hart even over. Dit exemplaar had een heel nieuw formaat dan gewoonlijk. Meestal vraagt hij mij een papiertje te nemen en gaat daarmee heel vlug richting spin, hij drukt dan het propje fijn en smijt het ergens in een verre vuilbak, vervolgens moet hij van mij zijn handen schrobben alvorens iets anders aan te raken. Licht fobisch, ja, ik geef het toe. Maar dit ochtendlijke monster deed hem toch even stilstaan bij 'het probleem'. Even taxeren en een bibberende ik kreeg de opdracht om langs de slaapkamer, want de ongenode gast zat wel in de deuropening, een balk te gaan halen. Zo gezegd zo gedaan... "Ze heeft wel een vreemd lichaam hé ?" zegt hij. Euh ja, een vies, dik, vet lijf beaam ik. Doe nu al iets. Zijn vermoeden wordt bewaarheid, als hij het monster ontkopt.......... Tientallen klein joeng.......... Met biokill daarop en laat ons... hopen, ik wou bijna bidden zeggen, dat we ze allemaal te stekken hadden........... En dat er geen plaag is of zo dit jaar.

Kijk op zo een momenten wens ik even in een grote stad in een grote, hoge building te vertoeven. Ik weet het daar bestaat ook een kans op achtpotige onverlaten maar toch net een beteke minder, nee ?

Nachtmerries maken zich vast van mij meester de komende nachten.

 

20:33 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spin, portugal, spinnen, dikke, grote spinnen |  Facebook |

okt 08, 2010

Zij en een ander beest

Inmiddels heeft ze zich iets comfortabeler geplaatst: achterste pootjes onder haar almaar dunnerwordend lijfje, de voorpootjes half onderuit. Ik kijk over haar heen naar de deur waardoor ik na het drogen der mijnen wilde manen zo meteen wil gaan verdwijnen. En wat ziet mijn lodderig oog, want lodderig kan het soms zijn ja. Ik zie een scolopender. Een wat ? Een 1000poot,  de grootste van Europa én hij heeft een giftige beet. 

Het is niet voor het eerst dat we die onverlaten hier aantreffen en laat ik eerlijk zijn, ik heb het er niet zo voor. Het gaat niet om de irreële angst die ik ervaar bij een doorsnee achtpotige dan wel een gegronde bibberatie. Stond er enkele dagen geleden geen artikeltje in de krant over zo een ontsnapt exemplaar ergens in de beneluxcontreien. En klonk dat niet een beetje angstaanjagend ? Ik dacht het wel. 

Ik heb mij vol goede moed naar de deur begeven en heb eens diep nagedacht hoe ik het dier zou kunnen verschalken. De brandblusser in handbereik ? Nee niet om te spuiten maar om op hem te zetten als ik hem kan laten vallen. Hoe laat ik de meerpoter vallen ? Met een stukje moussekarton geprobeerd maar hij verzette zich nogal stevig. Goed, mijn vliegenvangersysteem: een bio-poetsmiddelverstuivertje: Niks. Het beest kruipt hoger. Alcohol ? Pure alcohol et voila, daar ging die draaierig van zijn stokje. Een zatte scolopender en een 5 literfles op zijn kop. Vlak voor de deur. O Senhor moet dus verwittigd dat er morgenvroeg ene met een kater voor de deur ligt...

Poes heeft zich na alle duizendpotencommotie verlegd. In een rondje nu: kopje naar achterpootjes en billetjes gedraaid, voorpootjes en achterend staart onder haar kopje, oogjes toegeknepen en zwaar aan 't dromen van grote stukken vis of stokskes van den Aldi of wie weet van een leuke scolopender. Wie zal het zeggen.

Mijn haar is droog. Nog even 'Nothing really ends' uitluisteren en bedwaarts.

 

 

okt 03, 2010

Kangoeroe op zolder

Het is nu toch al een tijdje dat er vreemde wezens op ons zoldertje én ín ons dak het mooi weer maken. Er liggen muizenstrontjes dus dat is al een aanwijzing maar een volwassen muisje weegt amper 50 à 60 gram dus dat verklaart die dino-voetstappen niet. Achter het huis heb 'k eens een dood wezeltje gevonden maar zo 'n beestje is ook slechts in het bezit van trippelteentjes. Een steenmarter ? Zou al eerder kunnen maar waarom dan nog uitwerpselen van muisjes ? En hoe geraakt dat dier in ons dak ? Een piepklein muisje ok maar een marter is toch wat anders ? En wat vangt die daar allemaal aan ? Dat zijn hele verbouwingen waar die mee bezig is. Enfin, een raadsel dus.

Het is hier momenteel serieus en dan ook echt serieus aan 't waaien. De wind komt uit het zuiden dus koud kan je 't niet noemen. Nog geen druppel maar de wolken zien er loodzwaar en gedrenkt uit, laat maar vallen zou ik zeggen. Et voila: mijn woorden waren nog niet koud en het kleddert al zachtjes tegen het vensterglas. Oeps, klein stormpje dat over onze heuvel en rond ons huis waart. Alles gaat vliegen en ik liet net onze Pipi uit... ik ga maar eens kijken...

sep 29, 2010

Ziek en gehandicapt

O Senhor ligt ziek (migraine) en gehandicapt (pols) te bed. Misschien komt het goed uit dat hij enkele dagen rust moet nemen want die pols blijft hij maar forceren. Het moet hier uiteraard vooruitgaan maar, wat het ook is aan dat hand, als dat de kans niet krijgt te genezen dan staan we straks nog verder van huis. Soms zo 'n koppig ventje.

Er wordt momenteel vooral beton gegoten (vloer) en binnenmuren bezet.

De popcorn is hier zout, veel te zout.

Het weer is mooi, lekker in de zon en genoeg koeling id schaduw. De avonden worden al vlug fris en 's nachts koelt het erg af. De ochtenden zijn meestal mistig en ook frisjes maar je voelt de zon haar best al doen. Wel veel vervelende insekten: vliegen allerhande, waarvan de dazen het meeste bloed vanonder mijn nagels halen. Voorts zijn er al heel wat vogeltjes afgezakt uit het noorden en veel anderen zijn alweer nog wat zuidelijker getrokken...

17:10 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vogels, portugal, o senhor, migraine, pols |  Facebook |

sep 26, 2010

Vijgen

004.JPGHun bunker

008.JPG

en het wederom vervallen huisje

 

 

Die van ons waren bijna allemaal geplukt dus toog ik naar de overkant. Het door het Brits/Portugees koppel achterlaten huisje en bijbouwsels heeft nog drie figueiras (vijgenbomen) en ik zag ze bijna lonken van in vogelvlucht let's say 1km (dik half uur doorstappen door berg en dal).

Het toentertijd (op hun niveau) opgeknapt huisje staat er wat zieltogend bij, de houten hutjes, bijna niet meer bereikbaar wegens verrotte planken, lijken er het bijltje bij neer te willen leggen.

Een paar weken geleden hoorden we echter uit die richting stemmen over de heuvels galmen. Een mens begint dan uiteraard te speculeren (in de zin van dingen bedenken die zouden kunnen gebeuren)... Komen ze terug ? Neuh. Proberen ze te verkopen ? Zou kunnen, daar wordt toch over gegist id buurt. Is het verkocht ? En aan wie dan ? ...

In feite hebben we niet veel echte buren meer: de buren waarmee we het meest contact hebben komen enkel nog werken op de boerderij, zijn broer en rivaal voor het leven, van hetzelfde laken een pak. Iets verderop werd de boerderij wat opgeknapt en wordt ze weer permanent bewoond maar die mensen kennen we eigenlijk niet. En dan zijn er de toekomstige buren uit Nl, die zullen er stilaan weer gaan aankomen in oktober. Dat zijn eigenlijk wel heel verre buren... hoe zit dat ook al weer: beter een verre buur dan een goeie vriend of beter een vriendelijke buur dan... laat maar.

Ah ja, die verse vijgen zijn overheerlijk.

19:52 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |